CIRCUITE ȘI TRASEE

 

O zi petrecută în mijlocul naturii este întotdeauna o idee perfectă. Dacă și cadrul natural ales este unul de poveste, atunci ideea are toate șansele să se transforme într-o experiență de neuitat. Un traseu spectaculos cu o serie de serpentine până la mausoleul Mateiaș. După încă câţiva km de curbe stânga-dreapta urmează o porţiune mai potolită până ajungem în Rucăr. Peisajul oferit de Cheile Dâmbovicioarei este fermecător. Putem descoperi zone pline de verdeață și zone de stâncarie care-ți vor da senzația că drumul se îngustează în fața ta sau că se închide pur si simplu. Bucata Rucăr – Bran este o plăcere atât datorită curbelor cât şi peisajelor pe care le oferă. Traseul oferă multe zone de popas cu vederi splendide, ideale pentru a fotografia munţii Carpaţi.

 

Ruta Valea Argeșelului și Culoarul Rucăr - Bran

1. Denumirea rutei: Valea Argeșelului și Culoarul Rucăr- Bran

2. Tematica rutei: Culturală, Istorie, Religie

3. Descrierea obiectivelor turistice incluse în rută:

citește mai mult

Ruta Valea Argeșului și Transfăgărașanul

1. Denumirea rutei: Valea Argeșului și Transfăgărașanul

2. Tematica rutei: Culturală, Istorie, Religie

3. Descrierea obiectivelor turistice incluse în rută:

citește mai mult

 

Moldoveanu prin Valea Rea - cel mai scurt traseu către vârf

Pe lista oricărui iubitor de munte se află la loc de cinste un traseu pe Moldoveanu, cel mai înalt și mai impunător munte de la noi din țară. Din fericire, traseele care duc către mult râvnitul vârf sunt suficiente și pentru gustul și îndemânarea fiecăruia.Traseul prin Valea Rea are avantajul de a fi cel mai scurt, putând fi străbătut dus-întors într-o zi. Vârful Moldoveanu prin Valea Rea, nu poate fi numit dificil sau periculos. Iar dacă pe lângă distanța redusă a turei mai adaugi și una dintre cele mai spectaculoase cascade și peisajul unic a Căldării glaciare pe care o vei străbate în drum spre vârf, acest traseu este printre cele mai frumoase din tara.

Traseul turistic Nucșoara - Valea Cernat - Vf. Malița - Vf. Moldoveanu este un traseu spectaculor, având avantajul de acces cu mașina de teren (4x4) până la altitudinea de 2200 m, apoi traseul turistic se continuă la pas pe Vf. Scăricica-Vf. Galbena-Vf.Moldoveanu. Pe acest traseu se pot vizita stânele din Munții Gruișor și Malița, unde se poate servi mâncare tradițională cu specific (bulz din brânză de  burduf, pastramă la grătar, tochitură de oaie, etc)

Traseul turistic Nucșoara - Vf. Păpău - Vf. Iezer, este un traseu frumos, pe gol alpin, unde se poate ajunge cu mașina de teren (4x4) până la altitudinea de 2100m.

Traseu montan: Podu Dâmboviţei - Dâmbovicioara - Brusturet. Traseul începe din centrul satului Podul Dâmboviţei (km 80 pe DN 73), ramificându-se din drumul naţional lângă Podul lui Socol (denumirea de Puntea lui Socol dăinuie din vremea voievodului Matei Basarab). Urmează apoi malul stâng al Dâmboviţei şi, după aproximativ 2 km, pătrunde în Cheile Dâmbovicioarei (defileu de o rară frumuseţe) ai căror pereţi verticali înalţi de 200 de metri ne ţin companie 3 km, până mai sus de Peştera Dâmbovicioara care se află în dreapta drumului. 

citește mai mult

 

Fereastra Zmeilor din Munții Făgăraș. Fereastra Zmeilor, situată în Munții Făgăraș, reprezintă de fapt o serie de custuri înguste care s-au format de-a lungul timpului datorită acțiunii curenților și a dezagregărilor produse de îngheț si dezgheț.

Formațiunea geologică este unică pe teritoriul Munților Făgăraș și se află foarte aproape de Vârful Arpașul Mare, o zonă deosebit de spectaculoasă. 

Traseu montan: Cabana Pârâului Caprei - Fereastra Zmeilor

citește mai mult

Traseu montan: Dâmbovicioara – Ciocanu - Piatra Galbenă - Valea Seacă a Pietrelor - Vlădușca . Această cale aplină are ca punct de plecare centrul comunei Dâmbovicioara (850 m altitudine), de pe valea Dâmbovicioarei. De aici, se desprinde traseul marcat spre Vlădușca - La Table, din șoseaua către vale și urcă susținut folosind drumul local care stăbate întreaga așezare pitorească răspândită pe gâlmele din jur, mai întâi, pe Padina Izvorului, apoi pe Padina Șirnii, drumul urcă pronunțat până la primele case ale satului Ciocanu (circa 1 150 m altitudine).

citește mai mult