Comunicat de presa seminar interjudetean EDUC Plus

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arges si asociatia Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale CRIPS au organizat in data de 18.10.2016 seminarul interjudetean cu tema "Formare permanenta, profesionalism si parteneriat in sprijinul copiilor din sistemul de protectie". Evenimentul a avut loc la sediul DGASPC Arges, in cadrul proiectului „EDUCPLUS Formare permanenta si profesionalism pentru servicii de calitate acordate copiilor din sistemul de protectie" PEH021. La eveniment au participat specialisti din cadrul DGASPC si al altor institutii publice, precum si din sectorul neguvernamental.

Scopul seminarului a fost de a prezenta si dezbate rezultatele finale ale proiectului „EDUCPLUS Formare permanenta si profesionalism pentru servicii de calitate acordate copiilor din sistemul de protectie" PEH021, implementat de asociatia CRIPS in parteneriat cu DGASPC Sector 1 Bucuresti in 10 judete din toate regiunile tarii, printre care si judetul Arges.

In cadrul seminarului, au fost prezentate experienta generala a proiectului, precum si experientele concrete ale judetului Arges in ceea ce priveste formarea educatorilor si bunele practici de parteneriat public-privat in beneficiul integrarii sociale a copiilor si tinerilor din sistemul de protectie. Proiectul Educ Plus, aflat in ultima luna de implementare, s-a incheiat cu bune rezultate, contribuind la imbunatatirea competentelor personalului educativ, la stimularea participarii copiilor la demersurile care vizeaza integrarea sociala, la intarirea parteneriatului public-privat. Au fost dezbatute impreuna cu participantii aspecte legate de profesionalizarea personalului educativ din serviciile de tip rezidential, nevoi de formare si perspective de viitor pentru a raspunde cat mai bine acestor nevoi.    

Proiectul Educ Plus PEH021 se finalizeaza in data de 31 octombrie 2016, fiind finantat cu sprijinul Programului RO10-CORAI, program finantat de Granturile SEE 2009-2014 si administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala.

Scopul proiectului consta in imbunatatirea sanselor de integrare sociala a copiilor si tinerilor din sistemul de protectie gazduiti in servicii de tip rezidential prin promovare de strategii, masuri si programe de formare care vizeaza cresterea profesionalismului personalului educativ si bunele practici de parteneriat public-privat pentru incluziune sociala si non-discriminare.

Pentru multe informatii despre proiectul EDUC PLUS va invitam sa accesati site-ul Centrului Virtual de Resurse CVR Trainer www.cvr-trainer.crips.ro , unde pot fi consultate principalele rezultate ale proiectului.