CAMPANIA DE PREVENIRE A CONSUMULUI DE ALCOOL, TUTUN ȘI DROGURI "ÎMPOTRIVA ADICȚIILOR" ȘI CAMPANIA "CONSUMUL DE DROGURI NE PRIVEȘTE PE TOȚI"

 

In baza Hotararilor Consiliului Arges, HCJ nr. 334 din 28.11.2022 , HCJ nr. 8 din 17.01.2023 si HCJ Arges nr 147 din 09.05.2023 pentru aprobarea proiectului partenerial privind Campania de prevenire a consumului de alcool, tutun si droguri "Impotriva adictiilor" precum si Campania „Consumul de Droguri ne Privește pe Toți",  s-au achizitionat materiale (afise, bratari, bannere, etc), destinate informarii opiniei publice cu privire la efectele negative pe care le implica consumul de substante.

Campania de prevenire a consumului de alcool, tutun si droguri "Impotriva adictiilor"  a fost realizată cu scopul creșterii gradului de informare a minorilor cu privire la importanţa prevenirii consumului de alcool, tutun și droguri, necesitatea adoptării unui comportament adecvat în societate și conştientizarea consecinţelor  pe termen scurt, mediu şi lung a problemelor de sănătate care vor apărea asupra victimelor.

Campania de prevenire a consumului de alcool, tutun si droguri "Impotriva adictiilor" s-a desfășurat în 23 de unități de învățământ și  au participat 1543 de elevi. Au fost concepute de către specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș afișe cu caracter informativ,  pliante cu imagini și mesaje cu caracter educațional de prevenire a consumului de alcool, tutun și droguri. La sfărșitul acestei campanii a fost organizat un concurs tematic sub denumirea „Cel mai cool proiect de prevenire a adicțiilor, e al liceului nostru!"

Unitațile de învățământ liceal participante la campanie, au dezvoltat propria idee de prevenire a consumului de alcool, tutun și droguri, în baza căreia au desfășurat propriul proiect de prevenire în liceul său. 

Locul I - Liceul de arte Dinu Lipati

  

Premiere domnul Vicepresedinte Nicolaescu

Liceul de Arta "Dinu Lipatti" Pitești a fost desemnat câștigătorul marelui premiu al concursului ContrAdicția Tinerilor - "Cel mai cool proiect de prevenire a adicțiilor este al liceului nostru" derulat de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (#ATOP) Argeș. Este vorba despre un proiect de conștientizare și prevenție prin care Consiliul Judetean Arges prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș cu sprijinul Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Direcția de Sănătate Publică Argeș și a celorlalte instituții din cadrul #ATOP, precum Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș sau Inspectoratul Județean de Poliție l-au derulat în unitățile de învățământ din județ.

Acest proiect a venit ca o continuare a campaniei împotriva bullying-ului derulată anul trecut și a atras ca parteneri și Consiliul Județean al Elevilor Argeș, dar și ONG-uri de tineret precum Interact Club Pitești, aflat sub egida Rotary Club Pitești, care de altfel a și contribuit prin premierea celorlalte licee care au fost clasate pe locurile doi și trei - Colegiul Național "Vlaicu Vodă" și, respectiv, Liceul Tehnologic Astra Pitești.

Locul II         

Locul II - Colegiul National Vlaicu Voda                                                                                          Locul III - Liceul Tehnologic Astra

 

„Consumul de Droguri ne Privește pe Toți"

In cadrul campaniei „Consumul de Droguri ne Privește pe Toți" au fost desfasurate activitati in orasele si municipiile judetului, astfel:

Specialistii Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere  Antidrog Argeș au desfășurat  în data de 31.07.2023 în Municipiul  Pitești,  activități de prevenire si de informare privind modificarile  aduse Codului Penal, art. 335 și 336, activități realizate în sistem integrat cu efective din cadul IPJ Argeș - CAPC, B.S.S.  S.P.R. și  Poliția Municipiului Pitești.

Beneficiari: 80 conducătorii de autovehicule.

Specialistii Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere  Antidrog Argeș au desfășurat  în data de 27.07.2023 în Municipiul  Curtea de Argeș,  activități de  prevenire si de informare privind modificarile  aduse Codului Penal, art. 335 și 336, activități realizate în sistem integrat cu efective din cadul IPJ Argeș - CAPC, B.S.S.  S.P.R. și  Poliția Municipiului Curtea de Argeș.

Beneficiari: 50 conducătorii de autovehicule.

Specialistii Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere  Antidrog Argeș au desfășurat  în data de 20.07.2023 în Municipiul  Câmpulung, activități de  prevenire si de informare privind modificarile  aduse Codului Penal, art.336, activități realizate în sistem integrat cu efective din cadul IPJ Argeș - B.S.S.  S.P.R. și  Poliția Municipiului Câmpulung .

Beneficiari: 50 conducătorii de autovehicule.

Specialistii Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere  Antidrog Argeș au desfășurat  în data de 18.07.2023 în Orasul Mioveni activitati de prevenire a consumului de droguri in sistem integrat impreuna cu reprezentanti ai Serviciului Rutier Arges, Politia Orasului Mioveni si Compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii si Biroul de Siguranta Scolara din cadrul IPJ Arges.

Ziua internationala impotriva Traficului si Consului Ilicit de Droguri a fost marcata in 26.06.2023 prin activitati la Palatul Copiilor din Pitesti si la Centrul de Tip Familial Gavana Pitesti.

 


Fisiere atasate

Afis - Campania de prevenire a consumului de alcool, tutun si droguri "Impotriva adictiilor"