Prezentarea localitatii Baiculesti

Localitatea Baiculesti este situata in partea central sudica a Romaniei, in zona subcarpatica, de-o parte si de alta a raului Arges, situata la intersectia paralelei 45o 4' latitudine nordica cu meridianul si 24o 42' longitudine estica. 

Localitatea este situată într-o zona temperata cu conditii climaterice favorabile de dezvoltare a vietii.

Comuna este alcatuita din 10 sate, se intinde pe-o suprafata de 7648 ha, din care 3061 ha este teren agricol si 3824 ha (50%) - paduri.

Reteaua de strazi si drumuri are o lungime de 75 km, si cuprinde DN 7C, DJ 704H, DJ 704F, DC 213, DC 209 etc.
Reteaua stradala a comunei s-a dezvoltat de-o parte si de alta a drumului national prin drumuri locale si de interes local. Toate drumurile trebuie modernizate.

Comuna Băiculeşti este situată în partea central-vestică a judeţului Argeş, la 26 de Km de municipiul Piteşti şi la 8 Km de municipiul Curtea de Argeş.

Vecinătăţile comunei sunt:

 N - Curtea de Argeş

 S - Merişani

 E - Mălureni

 V - Ciofrângeni şi Poienarii de Argeş

În componenţa sa intră zece sate:

 Anghineşti

 Aluniş

 Argeşani

 Băiculeşti

 Măniceşti

 Stejari

 Tutana

 Valea Brazilor

 Valea lui Enache

 Zigoneni

Comuna are in componenta 10 sate: Zigoneni, Baiculesti, Argesani, Stejari si Manicesti de partea stanga a raului Arges si Valea lui Enache, Anghinesti, Valea Brazilor, Tutana, Alunis de partea dreapta a raului.

Clima zonei apartine tipului temperat continental, exprimata de valori anuale ale temperaturii aerului (8,9 oC cu amplitudine termica de 21,5 oC) si prin precipitatii anuale medii cu valori de peste 730 mm.


Fisiere atasate

Scurt istoric Manastirea Tutana