Atelierul – dezbatere „Noi si comunitatea"

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş a organizat în data de 14.06.2016, la sediul acesteia, Atelierul–dezbatere „Noi si comunitatea" .

Această activitate s-a derulat în cadrul proiectului "EDUC Plus Formare permanentă şi profesionalism pentru servicii de calitate acordate copiilor din sistemul de protecţie",  finanţat cu sprijinul Programului R010 CORAI, din  Granturile SEE 2009-2014, administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială şi implementat de Asociaţia Centrul de Resurse şi Informare pentru Profesiuni Sociale CRIPS Bucureşti.

În cadrul atelierului au participat 14 copii, dim care, 12 copii din cadrul centrelor de tip rezidențial din Piteşti, cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani și 2 copii din comunitate, colegi de școală ai celor din sistemul de protecție.

Atelierul a avut ca scop, cunoaşterea opiniilor copiilor din sistemul de protecţie cu privire la problemele, oportunitatile şi soluţiile legate de imbunătăţirea integrării lor active în şcoală şi comunitate.

Copiii participanţi au putut să-şi exprime liber opiniile lor cu privire la modalitatea în care ei percep integrarea în comunitate, şi având astfel, posibilitatea de a face recomandări pentru o mai bună integrare în şcoală şi comunitate a copiilor din sistemul de protectie.

Activitățile au fost moderate de către specialiştii din cadrul D.G.A.S.P.C Argeş, care au calitatea de formatori, respectiv voluntari în cadrul proiectului „EDUC Plus, " care au avut rolul de a facilita subiectele diverse ce au fost abordate în cadrul atelierului, astfel încât acestea să fie înțelese pe deplin de către copii.

Mai multe informatii despre proiectul EDUC PLUS sunt disponibile pe site-ul www.cvr-trainer.crips.ro  

Pentru informaţii suplimentare despre proiect, vă invităm să ne contactaţi pe adresa de mail: dgpdcarges@yahoo.com, persoana de contact: Adela Gogoaşe, inspector D.G.A.S.P.C Argeş.