TÂRGURI ȘI FESTIVALURI

 

 

Simfonia Lalelelor

Simfonia Lalelelor este cea mai importantă manifestare de tradiţie a municipiului Piteşti. Se desfășoară anual în Pitești, în luna aprilie, prima ediție având loc în anul 1978.  Este o impresionanta expoziţie dendro-floricolă, dar şi o paradă cu care alegorice și copii. Puteți admira aranjmentele florale și cumpăra plante, semințe, bulbi, unelte de grădină etc.

 

 

 

Sărbătorile Argeșului și Muscelului 

 

Sărbătorile Argeșului și Muscelului este o suită de manifestări cultural-artistice organizate de Consiliul Judeţean Argeş. Evenimentele au loc de obicei în august, în principalele orașe ale județului. Cuprind concerte, parade ale portului popular, târguri, concursuri și expoziții. La Arefu se desfășoară un concurs de ciclism montan și la Poienari – Dracula Fest. Sărbătorile se încheie cu focuri de artificii.

 

 

 

Sărbătoarea Narciselor

Sărbătoarea Narciselor.  Rezervația naturală Poiana cu narcise Negraşi este situată în lunca râului Dâmbovnic și este cea mai sudică poiană cu narcise a României. Pe o suprafață de 4,1 ha, la fiecare sfârșit de aprilie și început de mai, florile din specia Narcissus stellaris înfloresc bucurându-ne cu gingășia și frumusețea lor delicată. Narcissus stellaris sunt o specie de narcise care populează în general locurile depresionare umede, înflorirea și menținerea acestora pe întreaga durată a lunii mai fiind favorizată și de poziția sudică a Negrașiului. Narcisa de câmp de la Negrași este de origine mediteraneană şi se deosebeşte de narcisa de grădină (Narcissus poeticus) prin aceea că are tulpina mai subțire, frunzele mai înguste, florile mai mici şi guleraşul scurt, de culoare gălbuie, tivit cu un fir roşu.

 

Festivalul țuicii, în comuna Coșești

Festivalul țuicii. În comuna Coșești, în septembrie, producătorii locali de țuică se întâlnesc și se înfruntă în competiția pentru cea mai bună băutură. Alături de ei, meșteri populari din tot județul își vând produsele de ceramică și lemn, în acordurile muzicii populare.

Răvășitul oilor

Răvășitul oilor, în septembrie, la Rucăr, găsiți bulz ciobănesc, brânză de burduf și pastramă, în cadrul Festivalului Expo Pastoralis, marcând o tradiție milenară în satele de munte. Poate vreți să vă cumpărați și un pui de ciobănesc mioritic...

Festivalul Folk

Festivalul Folk In se desfășură, în luna iulie, pe plaja lacului din Comuna Budeasa, la ieșirea din Pitești către Curtea de Argeș. FOLK IN este despre oameni faini, iubitori de frumos, natură, libertate, uniți de pasiunea pentru muzica folk. Este un maraton de zece ore de folk, în întâmpinarea căruia delicatesele româneşti şi berea stau la dispoziţia tuturor pasionaţilor şi întregesc atmosfera de studenţie.

http://www.folkin.ro/

 

 

Festivalul Stonebird

Festivalul Stonebird se desfășoară în primul weekend din luna august, în satul Corbi, și se dorește a fi cel mai mare festival rock din zona rurală. Tradiţia, natura, istoria şi muzica rock se îmbină pentru a potenţa atmosfera de concert cât şi relaxarea de dinainte şi după concert. Festivalul reuneşte cele mai cunoscute trupe de rock din ţară.

https://stonebird.ro/

 

 

 

 

Festivalul cu specific roman- Sigiliul Romei în Argeș

Festivalul cu specific roman- Sigiliul Romei în Argeș, organizat  de Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Judeţean la Castrul roman Jidova, de lângă Câmpulung Muscel, este scena consacrată a acestui festival de reconstituire istorică. An de an, pasionați războinici în costume geto-dacice se înfruntă cu legionarii romani. Nu lipsesc domnițele și muzica medievală. Manifestarea este parte a unui proiect de promovare a potenţialului turistic, denumit „Castrul Câmpulung Jidova – un simbol al Romei la graniţa dintre imperiu şi lumea barbară".

https://www.facebook.com/sigiliulromeiinarges/