EVENIMENTE SPORTIVE

Raliul Argeșului 

Raliul Argeșului este o competiţie sportivă de automobilism. Mașini rapide și piloți talentați, dueluri strânse, spectacol și probe speciale, toate se pot vedea anual la Raliul Argeşului. Cu o cultură a sportului bine înrădăcinată în județul Argeș, raliul a fost doar una din ramurile unde piloții locali au excelat. Începând cu 1971, Raliul Argeșului a desfășurat un număr de 18 ediții sub numele Raliul Pitești, Raliul Dacia și, în epoca modernă, Raliul Argeșului, fiind una dintre cele mai cunoscute competiții între raliurile românești în perioada anilor 1990. De asemenea, o ediție a Raliului României a avut loc tot pe probele speciale din jurul Piteștiului.

https://www.raliulargesului.ro/

Campionatul Mondial Kaiac Canoe

Campionatul Mondial Kaiac Canoe este una dintre cele mai importante competiţii mondiale, care se organizează la Complexul Național Sportiv Bascov-Budeasa. Alături de tradiția performanțelor obținute de România de-a lungul anilor în acest sport, autorităţile judeţene şi locale au  demonstrat că avem reursele umane, precum și logistica necesară practicării sportului la standarde internaționale. Primele documente de înfințare a kaiacului și canoei în România datează din anul 1936, iar din anul 1953  Federația Română de Kaiac-Canoe este afiliată la Federația Internațională de Kaiac Canoe (ICF).

http://kaiac.ro/wpn/

 

 

Archangels Motor Fest 

Archangels Motor Fest  este un festival organizat în Argeș, din pasiune pentru rock și motoare. Acest eveniment a atras iubitori ai sportului pe motor din întreaga țară. Festivalul se organizează anual la Topoloveni cu sprijinul Primăriei Topoloveni și al Casei de Cultură „Pr. Ion Ionescu" Topoloveni şi implică o paradă moto, concerte rock, after party-uri cu foc de tabără, motoare turate și multă distracție.