COMPLEXUL DE SERVICII PENTRU PERSOANE CU DIZABILITĂȚI PITEȘTI
Adresa: mun. Pitești, bdul Petrochimiștilor nr.18, jud. Argeș
Telefon/fax: 0248/271240
E-mail: cspdpitesti@yahoo.com
Șef complex: Daniela Din (cu exercitare temporară), tel. 0723077120
Cu următoarele servicii sociale aflate în structura sa:
- Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități Pitești
- Centrul de servicii de recuperare neuromorie de tip ambulatoriu Mioveni
- Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi (CZPAD) Pitești
Date de contact :
- Adresa: mun. Pitești, bdul Petrochimiștilor nr.18, jud. Argeș
- Telefon/fax: 0248/271240
- E-mail: cspdpitesti@yahoo.com
- Șef complex: Daniela Din (cu exercitare temporară), tel. 0723077120
Scurt istoric :
Complexul de Servicii pentru Persoane cu Dizabilităţi Piteşti a fost înfiinţat în decembrie 2021, prin Hotărârea nr. 296 / 23.11.2021 a Consiliului Judeţean Argeş.
CZPAD Pitești realizează un ansamblu de activităţi în intervale diferite ale zilei pentru a răspunde nevoilor individuale specifice ale persoanelor adulte cu dizabilităţi, în vederea depăşirii situaţiilor de dificultate, dezvoltării potenţialului şi prevenirii instituţionalizării, precum şi pentru a sprijini serviciile sociale cu cazare de tip locuinţă protejată, aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Argeş, în desfăşurarea activităţilor şi serviciilor menţionate la Modulul IV din Anexa 6 și Anexa 2 a Ordinului nr.82/2019 privind Standardele minime de calitate obligatorii pentru serviciile sociale cu cazare de tip locuinţă protejată pentru persoane adulte cu dizabilităţi.
Capacitate: 50 de locuri (minim 8 beneficiari/zi)
Beneficiari: persoane adulte cu dizabilități,care dețin certificate de încadrare în grad de handicap și au domiciliul sau reședința în județul Argeș,
Criterii de admitere : în vederea admiterii în centre publice de zi și/sau recuperare, persoana cu handicap ori reprezentantul legal al acesteia va depune o cerere la registratura D.G.A.S.P.C. Argeş, însoţită de o serie de documente. Stabilirea tipului de serviciu social se face prin decizie a Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Argeş și, ulterior, admiterea se realizează prin dispoziția directorului general al DGASPC Argeș, în funcție de numărul de locuri disponibile.
Servicii/ activități oferite: realizează un ansamblu de activități în intervale diferite ale zilei, pentru a răspunde nevoilor individuale specifice ale persoanelor adulte cu dizabilități instituționalizate în locuințele maxim protejate, dar și pentru cei din comunitateîn vederea depășirii situațiilor de dificultate, dezvoltării potențialului și prevenirii instituționalizării.
Personal de specialitate: medic, kinetoterapeut, asistent social, psiholog, educator, terapeut ocupaţional, asistent medical – BFT, maseur.
Spații/dotări: Cabinete de psihologie, kinetoterapie, masaj, terapie ocupațională, fizioterapie și asistență socială.
- Centrul de Servicii de Recuperare neuromotorie de Tip Ambulatoriu (CSRN) Mioveni
Date de contact:
- Adresă: Mioveni, bld. Dacia nr. 3
- Telefon: 0248/260122
- E-mail: csrna.mioveni@gmail.com
- Șef complex: Daniela Din (cu exercitare temporară), Tel.0723077120
Scurt istoric:
Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de Tip Ambulatoriu Mioveni a fost înființat, la data de 21.12.2006, prin Hotărârea Consiliului Județean Argeș nr. 179/21.12.2006, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Persoane cu Handicap, instituție fără personalitate juridică, aflată în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș
Prin Hotărârea nr. 281/23.11.2021 a Consiliului Județean Argeș a fost aprobată înființarea Centrului de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități Pitești, instituție fără personalitate juridică, în subordinea DGASPC Argeș și mutarea serviciului social ,,Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de Tip Ambulatoriu Mioveni'', în cadrul CSPD Pitești
Capacitate: minimum 8 beneficiari/zi
Criterii de admitere: în vederea admiterii în centre publice de zi și/sau recuperare, persoana cu handicap ori reprezentantul legal al acesteia va depune o cerere la registratura D.G.A.S.P.C. Argeş, însoţită de o serie de documente. Stabilirea tipului de serviciu social se face prin decizie a Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Argeş și, ulterior, admiterea se realizează prin dispoziția directorului general al DGASPC Argeș, în funcție de numărul de locuri disponibile
Servicii/ activități oferite:
- servicii de recuperare de tip ambulatoriu pentru abilitare și reabilitare: kinetoterapie, fizioterapie
- pentru recuperarea deficitelor neuromotorii
- b) informare, consiliere social și sprijin în vederea prevenirii situațiilor care pun în pericol siguranța beneficiarilor şi pentru a deveni membri activi şi responsabili ai comunităţii de apartenenţă,
- c) consiliere și informare atât a familiilor, cât și a beneficiarilor privind problematica persoanelor cu dizabilităţi.
- d) deprinderi de viaţă independent
- e) integrare şi participare socială şi civică
Personal de specialitate: medic primar recuperare, medicină fizică și reabilitare, asistent social, asistenți medicali balneofizioterapie, kinetoterapeuți.
Spații/dotări: centrul de recuperare este compus din: spaţiu de primire pentru beneficiari, vestiar, birou asistenţă socială, sală de fizioterapie, sală de kinetoterapie, cameră centrală termică, două grupuri sanitare destinate salariaţilor şi două grupuri sanitare destinate beneficiarilor. Spaţiile pentru desfăşurarea activităţilor sunt dotate şi adaptate în concordanţă cu natura activităţilor, sunt iluminate natural şi artificial şi dispun de instalaţii/echipamente adecvate pentru asigurarea încălzirii acestora în sezonul rece.
Sala de fizioterapie este dotată cu aparatură, precum: aparat Komby EL 17059 - de terapie combinată (curent galvanic; curent diadinamic; curent interferenţial; curent Träbert; ultrasunet); aparat Gymna Thermo 500+ - unde scurte; aparat Komby Magneto 2 EL 17064 - magnetodiaflux.
Sala de kinetoterapie este dotată cu aparatură precum: Cușcă Rocher, bicicletă profesională, bandă recuperare medicală, aparat de vâslit, stepper cu susținere membre superioare, dispozitiv reeducare flexie, extensie membru inferior, plasă exerciții recuperare mână, spalier, baston gimnastică, minge gimnastică, gantere, flexor palmar.