COMPLEXUL DE SERVICII PENTRU PERSOANE CU DIZABILITĂȚI BĂLILEȘTI

Cu următoarele servicii sociale aflate în structura sa:

  • Locuința Maxim Protejată (LMP) nr.1 Bălilești;
  • Locuința Maxim protejată (LMP) nr.2 Bălilești;
  • Locuința Maxim Protejată (LMP) nr.3 Bălilești;
  • Locuința Maxim Protejată (LMP) nr.4 Bălilești;
  • Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități Bălilești.

 

 

Date de contact:

  • Adresă: com. Tigveni, sat Bălilești, str Bădislava,Nr 62 ,jud Argeș      
  • Telefon: 0746600181
  • E-mail: cspd.balilesti@yahoo.com
  • Persoană de contact: coordonator Cristina Jianu, tel. 0746600181
  • Scurt istoric:

Ca urmare a implementării planului  de restructurare a Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională (CITO) Tigveni, prin Hotărârea nr 220 din data de 25.07.2024 a Consiliului Județean Argeș, a fost înființat Complexul de Servicii pentru Persoane cu Dizabilitați Bălilești, începând cu data de 01.08.2024, unitate de asistență socială, fără personalitate juridică, aflată în subordinea DGASPC Argeş

 

Complexul de Servicii  pentru Persoane cu Dizabilități (CSPD) Bălilești  are în structura sa, Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități (CZPAD) Bălilești  și 4 Locuințe Maxim Protejate (LMP nr. 1, LMP nr. 2, LMP nr. 3 și LMP nr 4) .  

Complexul de Servicii  pentru Persoane cu Dizabilități (CSPD) Bălilești și-a inceput activitatea la data de 10.12.2024. CSPD Bălilești asigură satisfacerea nevoilor persoanelor cu handicap, deține autorizaţii legale de funcţionare, dispune de spaţiu adecvat pentru activităţi în aer liber, este racordată la reţeaua de curent electric, apă şi canalizare ,dispune de centrală termică proprie fiecărei clădiri.

CZPAD Bălilești are drept scop realizarea unui ansamblu de activitați în intervale diferite ale zilei, asigurând servicii pentru 32 de beneficiari institutionalizați în cele 4 Locuințe Maxim Protejate  si 8 persoane adulte cu dizabilități neinstituționalizate, din comunitate,  care sunt îngrijite în familie sau trăiesc independent  pentru a răspunde nevoilor individuale specifice persoanelor adulte cu dizabilități

Dormitoarele sunt încălzite şi ventilate corespunzător, dispun de câte 2 paturi cu saltele, iluminat de plafon, prize electrice, dulap pentru haine, noptiere ,masa,scaune. Dormitoarele permit schimbări în concordanţă cu cerinţele şi preferinţele beneficiarilor. Fiecare dormitor dispune de baie proprie cu toalete şi duşuri accesibile, care asigură respectarea intimităţii beneficiarilor de servicii. În spaţiile igienico-sanitare şi în dormitoare se furnizează apă rece şi apă caldă . Fiecare Locuință Maxim Protejată dispune de lift vertical cu platformă pentru persoane cu dizabilități locomotorii.

 

Capacitate: 8 beneficiari/locuință .

Beneficiari:  persoane adulte cu dizabilități,care dețin certificate de încadrare în grad de handicap și au domiciliul sau reședința în județul Argeș,

Criterii de admitere : în vederea admiterii în centre publice rezidenţiale, persoana cu handicap ori reprezentantul legal al acesteia va depune o cerere la registratura D.G.A.S.P.C. Argeş, însoţită de o serie de documente.  Stabilirea tipului de serviciu social se face prin decizie a Comisiei de Evaluare  a Persoanelor Adulte cu Handicap Argeş și, ulterior, admiterea se realizează prin dispoziția directorului general al DGASPC Argeș, în funcție de numărul de locuri disponibile.

 

Servicii oferite: asigură cazarea, hrana, cazarmamentul şi condiţiile igienico - sanitare persoanelor cu dizabilităţi asistate; asigură asistenţa medicală curentă şi de specialitate, recuperare,   îngrijire şi supraveghere permanentă; organizează activităţi de ergoterapie în raport cu restantul funcţional al persoanei asistate; acordă sprijin şi asistenţă de specialitate în vederea prevenirii situaţiilor care pun în pericol siguranţa persoanei cu handicap;

 

Personal de specialitate: asistenţi medicali, asistent social, ,psihopedagog ,psiholog, kinetoterapeut, instructori ergoterapie, infirmieri,personal administrativ.

Spaţii/dotări: dormitoare, magazie ,cămară,bucătărie, living (loc de servit  masa),  sală kinetoterapie, sală ergoterapie, cabinet psihologic, cabinet medical, spălătorie/călcătorie, birouri personal administrativ, grupuri sanitare  etc.

Conform Ordinului MMFPSPVNR.1887/2016 privind stabilirea contribuției lunare de întreținere datorate de adulții cu handicap asistați în centrele rezidențiale publice pentru persoanele cu handicap sau de suținătorii acestora, contribuția lunară de întreținere s-a stabilit la suma de 900 lei. Nivelul contribuției lunare de întreținere se stabilește  individual, conform Metodologiei de stabilire a nivelului contribuției lunare de întreținere, anexă la ordinul menționat cu modificările și completările ulterioare. ( Ordinul MMSJ NR.623/02.05.2017).