Unitatea de Asistenta Medico - Sociala Dedulesti 

Unitatea de Asistenta Medico - Sociala Dedulesti se afla situata la circa 45 km de orasul Pitesti, intr-o zona frumoasa de deal, inconjurata de livezi de pruni si ciresi.

Aceste cladiri au fost construite in timpul primului razboi mondial functionand ca depozit de armament. Mai tarziu, dupa terminarea razboiului a devenit spital al satului Dedulesti, iar din anii '70 a apartinut Spitalului Judetean Arges.

Incepand cu data de 01.09.2003, trece in subordinea Consiliului Judetean Arges, si functioneaza ca Unitate de Asistenta Medico - Sociala din data de 01.04.2004 pana in momentul de fata.

Unitatea de Asistenta Medico - Sociala Dedulesti este o institutie publica specializata, cu personalitate juridica, care acorda servicii medicale si de ingrijire precum si servicii sociale persoanelor cu nevoi medico - sociale din judetul Arges.

Serviciile sociale sunt integrate cu alte tipuri de servicii de sanatate si de educatie, tinand cont de varsta, diagnostic medical si social al beneficiarilor.

UAMS Dedulesti este o unitate rezidentiala, care administreaza si gestioneaza serviciile si activitatile asumate, in baza unei planificari riguroase si cu respectarea legislatiei in vigoare.

Internarea se face la recomandarea unitatilor sanitare cu paturi, fiind temporara sau permanenta, in functie de evaluare si nevoile medico - sociale ale beneficiarului. Evaluarea sociala se face de catre serviciul public de asistenta sociala din cadrul unitatilor administrative - teritoriale in care isi au domiciliul persoanele respective.

Planul strategic de dezvoltare a UAMS Dedulesti are in vedere stabilirea liniilor directoare si a unui cadru coerent in scopul de a crea un sistem unitar si comprehensiv de servicii medicale si sociale capabile sa contribuie la cresterea calitatii vietii persoanei, sa asigure incluziunea sociala a categoriilor vulnerabile sau asigurarea unui standard decent de viata si accesul la serviciile medico - sociale fundamentale precum si prevenirea si combaterea institutionalizarii prelungite.

 

CONTACT:

Adresă: Sat Dedulești, Morărești 

Tel./Fax: 0248-240.018

E-mail: dedulestiuams@yahoo.com  

Director: Nicolae Dragoș PANȚERU

Judeţ: Argeş

 

Citeste mai mult