DJ 503 - cel mai mare proiect pe fonduri europene este aproape de finalizare


Modernizarea DJ 503 se apropie de finalizare


Modernizarea DJ 503 se apropie de finalizare. Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș Marius Nicolaescu a efectuat o vizită pe teren. Punctul de pornire a fost la Căteasca, acolo unde DJ 503 se intersectează cu DJ 702G și cu DJ 704C, alte drumuri care au fost modernizate de această dată în parteneriat cu Primăria din Căteasca.

DJ 503 are o lungime de 42 de kilometri și este cel mai important proiect de infrastructură rutieră derulat de Consiliul Județean pe fonduri europene în acest mandat.

"DJ 503 este cel mai mare proiect pe fonduri europene din regiunea Sud- Muntenia. Ne apropiem de finalizarea acestei investiții majore și sunt șanse foarte mari ca în luna decembrie să facem recepția. Cel mai mult se lucrează în prezent la un pod din Mozăceni. Au fost unele atacuri gratuite care au fost făcute la adresa noastră în privința calității acestui drum, atacuri care s-au dovedit a fi nefondate. Dar mergem mai departe, interesul nostru este ca argeșenii să beneficieze de infrastructură modernă. Vorbim de un proiect de aproximativ 100 de milioane de lei, prin care modernizăm infrastructura de acces care asigură conectivitatea indirectă cu rețeaua TEN-T.

După ce anul trecut am dat în folosință DJ 504 (jud. Teleorman – Popești – Izvoru – Recea – Cornățel – Vulpești) în lungime de 26 de kilometri, realizat tot pe fonduri europene, iată că de anul acesta se va putea circula în condiții la standarde europene și pe acești 42 de kilometri. Pentru Consiliul Județean este o mare realizare, vorbim de aproape 70 de kilometri modernizați în acest mandat, pe fonduri europene, numai pe aceste două drumuri din sudul județului. Avem una dintre cele mai lungi rețele de drumuri județene din țară, 1200 de kilometri și, așa cum ne-am asumat la începutul acestui mandat, prioritate rămâne infrastructura. Avem numeroase alte investiții în drumuri pe toate axele de finanțare și sunt convins că deja argeșenii pot constata o îmbunătățire considerabilă din acest punct de vedere" - Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

DJ 503  (Slobozia - Rociu - Oarja - Catanele) trece prin comunele Slobozia, Mozăceni, Negrași, Teiu, Rociu, Oarja și Căteasca și leagă Argeșul de județele Dâmbovița și Giurgiu.

Galerie foto: