Prezentare Recea

Comuna Recea este situata in partea de sud a judetului Arges , la 45 Km de orasul Pitesti si 21 de orasul Costesti .

Atestarea documentara a satelor Recea si Orodel dateaza din anul 1559 iar a satelor Deagu de Sus , Deagu de Jos si Goleasca din anul 1520.

Se invecineaza cu Comunale Buzoiesti la nord , Negrasi la est , Izvoru la Sud si Ungheni la vest.

In componenta sa intra cinci sate , care in afara celui de resedinta sunt Deagu de Sus, Deagu de Jos, Goleasca si Orodelu , avand o suprafata de 63,38 Km .

Teritoriul comunei este strabatut de urmatoarele cai rutiere :dj 504 Vulpesti Alexandria , in totalitate monitorizat , care face legatura cu DN 65A Pitesti –Rosiori , DC 122 Cornatel –Deaguri, DC 123 Deagu de Sus – Barlogu (comuna Negrasi),DC 126 Orodelu –Goia (comuna Ungheni).

Statia de cale ferata cea mai aproiata este de Costesti , la 20 Km de satul de resedinta , utilizata atat pentru transportul de calatori cat si pentru cel de marfa.

Din punct de vedere geomorfologic teritoriul comunei Recea apartine Campiei Gavanu –Burdea , parte integranta a marii unitatii denumita Campia Romana .

Geneza Campiei Gavanu- Burdea este aluvioproluviala , constituind de fapt o prelungire morfologica si structurala a Piemontului Getic , cladita din aluviunile carate de cursurile de apa din zonele inalte de nord.