Relief
Relieful comunei Priboieni
Este în mare parte deluros cu excepţia văii Cârcinovului, cu luncile şi afluenţii acestui.
Ca întreg piemontul Cândeşti, din care face parte, aspectul general este uniform, cu platouri largi şi netede, puternic fragmentate de o serii de văi adanci, mai înguste spre nord şi mai largi spre sud. Versanţii au punţi variabile cu expoziţii, predominant cele vestice şi estice, afectate de eroziuni de toate gradele
Tranziţia de la platou la versanţi se face uneori brusc, alteori prin plante cu o eroziune moderată. La baza, versanţii au aspect valurat neuniform, fiind îmbrăcaţi într-o cuvertură de material deluvional.
În zona de debuşare a pâraielor cu afluenţa s-au format vaste conuri de dejecţie prin împrăştierea materialului aluvional transportat de pe versanţi.
Lunca Cârcinovului diferă ca înălţime, ajungând până la 1 km în unele porţiuni.
Dealurile aflate în partea estica a comunei Priboieni poartă numele : Crucea Catanii, La râpi, Ciocanul, Faţa Sămăilii, Portarul şi Frumuşelul. Sunt întretăiate de câteva pâraie, afluenţi ai Cârcinovului: Valea lui Nenii, Sparta, Valea Mâinii, Valea Chelcii, Strâmta, Samăila.
Dealurile dinspre vest poartă numele: Piscul Mlădiţii, (Viile Roşii), Drăghici, Piscul Curmăturii, Piscul ´ăl înalt, Dealul Ghioceii, Piscul Rogozei, Dealul Mânăstirii, Buturaşul, Dealul Vâlcelelor şi Meişul, întretăiate de: Valea Gruiului unită cu Mlădiţa care se varsă în Valea – Mare şi apoi aceasta în Cârcinov, apoi Valea – Popii şi Rotăreasa care se varsă direct în Cârcinov.