COMUNA POIENARII DE MUSCEL

Comuna Poienarii de Muscel, asezata la 8 km de orasul Campulung Muscel si la 55 de km de resedinta de judet, Pitesti, constituie una din unitatile administrative ale judetului Arges. 
Suprfata comunei este de 38.5 km2.

Activitatea politica desfasurata in orasul Campulung, fosta capitala a statului feudal Tara Romaneasca, a influentat si viata social-politica din aceasta localitate; astfel pe mosia lui Negru Voda din Campulung au fost adusi tigani robi sa lucreze pamantul si sa execute diferite servicii la curtea domneasca. Acesti tigani robi au fost asezati in satul Grosani, unde locuiesc si in prezent.

Semnificatia istorica a acestor meleaguri cat si frumusetile peisajului geografic, intregite de activitatea creatoare a omului sunt puncte de plecare care sa impulsioneze si sa contureze activitatea celui care se ocupa cu studiul acestor meleaguri, indiferent sub ce aspect ar fi privite.

Pana in prezent nu s-a facut o lucrare de acest gen ci numai scurte studii locale referitoare la unele sate, ceea ce m-au determinat sa aleg aceasta tema.

Prin aceasta lucrare imi doresc sa-mi aduc o modesta contributie la eforturile acelora care se straduiesc sa descopere si sa puna in valoare frumusetile si bogatiile peisajului geografic si sa-mi arat simpatia si respectul pentru ceea ce a realizat mai bun geniul omenesc si spiritul creator in mijlocul naturii acestor locuri pe care le-a transformat si le-a imbogatit cu elemente de peisaj noi.

 

Date de contact:

Primaria comunei Poienarii de Muscel 

Adresa: Comuna Poienarii de Muscel, jud Arges

Tel. 0248/546604

Fax: 0248/546603

Primar: Banzea Ion 

E-mailprimarie@poienariidemuscel.cjarges.ro 

Web: http://www.poienariidemuscel.ro/

Cod fiscal: 4122515

Cont: RO13TREZ04724510271XXXXX

Trezorerie: Campulung