Mediu

1. Calitatea mediului (apă, aer, sol)

Calitatea apei potabile distribuite populaţiei prin uzinele de apă şi instalaţiile centrale de apă este bună, parametrii microbiologici şi indicatorii fizico - chimici ai apei încadrându-se în valorile admise, conform buletinelor de analiză efectuate trimestrial de către DSP Argeş. Excepții apar sub forma unor depăşiri ale limitei maxim admise pentru turbiditate și o clorinare insuficientă în anumite zile după precipitaţiile abundente înregistrate.

Calitatea aerului

Principala sursă de poluare de la nivelul localității rămâne sectorul transporturilor, respectiv emisiile generate de autovehicule, în condițiile în care parcul auto s-a extins continuu, în linie cu tendința de la nivel național, generând inclusiv depășiri ale nivelului maxim admis de poluare fonică. Pe lângă vechimea parcului auto, o cauză a acestui tip de poluare este lipsa unei șosele de centură care să preia traficul greu.

Calitatea solului

Conform art. 1. al Ordinului nr. 1552 din 03/12/2008 pentru aprobarea listei localităţilor pe judeţe unde există surse de nitraţi din activităţi agricole, judeţul Arges este cuprins în anexa acestui ordin cu 65 de localităţi declarate ca zone vulnerabile la poluarea cu nitraţi, printre care si Mioveni. Acesta este rezultatul folosirii îngrășămintelor chimice în agricultură. Cu toate acestea, agricultura nu se practică la o scară intensivă la nivelul localității, astfel încât nivelul de poluare cu nitrați este mai scăzut în comparație cu alte zone ale județului și se încadrează în limitele admise.

De asemenea, problema de poluare a solului prin depozitarea necontrolată sau necorespunzătoare a deșeurilor nu mai exista deorece rampa de depozitare controlată a deșeurilor menajere Racoviţa - Mioveni a fost închisă în  decembrie 2010, iar deșeurile colectate de la populatia din Mioveni sunt transportate la Rampa ecologică Albota Piteşti.


Fisiere atasate:

Mediu