Prezentare generala
Stema Toponomia localitatilor componente Vestigii arheologice Organizarea administrativa Boieri, manastiri, proprietari in Leordeni Leordeniul si marile evenimente ale istoriei Monumente comemorative Institutii administrative - Primaria din Leordeni Institutii administrative - Primaria din Budisteni Primaria din Ciulnita Primaria din Glambocata Institutii scolare - Scoala din Leordeni Scoala de fete din Leordeni Gradinita din Leordeni Scoala din Baloteasca Scoala din Baila (Pietroasa) Scoala din Bantau Scoala din Budisteni Gimnaziul Unic din Budisteni Scoala de Gospodarie Rurala Gradul I din Budisteni Scoala din Ciulnita Scoala din Cotu-Malului Scoala din Glambocata Scoala din Glodu Scoala din Moara - Mocanului (Prundu) Scoala din Schitu - Scoicesti Institutii ecleziastice Biserica din Leordeni-Cretulescu Biserica din Leordeni - Golescu Biserica din Baloteasca Biserica din Budisteni Biserica din Ciolcesti Biserica din Ciulnita (Cioca) Biserica din Ciulnita Biserica din Cotu-Malului Biserica de lemn din Glambocata-Deal Biserica de zid din Glambocata-Deal Institutii bancare si cooperatiste Institutii culturale Caminul Cultural Marele Voievod Mihai de la Alba-Iulia din Budisteni Caminul Cultural Mihail Eustatiade din Ciulnita Caminul Cultural Desteptarea din Glambocata Alte institutii Ocolul Silvic din Leordeni Cazarma de Dorobanti din Leordeni Intreprinderi economice Gospodaria Agricola Colectiva (C.A.P.) Intreprinderi petrolifere Obiceiuri, credinte, descantece Viata sportiva Fii ai comunei Leordeni Alimentatia, locuinta si portul Date geografice Date istorice Date deomografice si statistice Harta interactiva a comunei Leordeni

Viata sportiva

Echipa de fotbal „Flacăra" din Leordeni. În anul 1953 şi-a început activitatea la Leordeni Întreprinderea Sovrom Petrol care a sprijinit înfiinţarea unei echipe de fotbal sub numele de „Flacăra". Echipa era condusă de un comitet din care făceau parte: Liviu Dumitrescu, Liviu Popescu, Vova Ştefănescu, Eugen Grecu şi preşedintele de sindicat Tănase Diaconescu. Jucătorii au fost aduşi de la Tîrgovişte (Vili Popescu, Constantin Vasilescu, Ion Mincă, Gheorghe Gheorghe), Bucureşti (Vasile Popescu, Nistor Gheorghe), Piteşti, unde tocmai se desfiinţase „Flacăra" Piteşti (Pericle, Puiu Constatinescu (Găină), Ion Tache, Octavian Zgardan, Nicolae Tatomir, Ion Cojoacă), dar şi din zonă: Marcel Burtan, Victor şi Gheorghe Sachelarie. La început, echipa a activat în regiune, iar din 1955, în Divizia C. Neavând stadion, meciurile se jucau la Topoloveni, Din 1977, echipa a fost preluată de Trustul Petrolului din Piteşti şi apoi a fost mutată la Poiana Lacului .

Nicolae Anghel, portar al echipei „Flacăra" între 1954 şi 1957, a fost preluat în 1958, pentru circa cinci luni, de echipa „Dinamo" - Caragiale, care activa în divizia C, apoi de „Victoria" - Roman, Divizia B, iar între 1961 şi 1964, a apărat la „Steaua Roşie "Bacău, Divizia B, după care, între 1964 şi 1968, a apărat buturile echipei „Metalul" - Piteşti, Divizia C, susţinută de Uzina „Vasile Tudose" (astăzi „Dacia") din Piteşti. 
Echipa îşi va relua activitatea în anul 1976, fiind susţinută de Uniunea Judeţeană a Cooperativelor Agricole de Producţie, un „înrăit" suporter moral şi material fiind Nicolae Popescu, preşedintele C. A. P. din Leordeni. 
În anul 1976 „Flacăra" - Leordeni a câştigat „Cupa Agriculturii" pe judeţul Argeş, învingând în finală, cu scorul de 4-2, echipa din Valea Ursului, într-un meci care s-a desfăşurat pe stadionul din „Trivale". Câştigarea „Cupei" a adus echipei din Leordeni ca premiu un rând de echipament şi 10 mingi de fotbal. Un merit deosebit în câştigarea „Cupei" a revenit antrenorului Nicu Diaconu, care, din păcate, n-a putut să participe la finală, fiind internat în spital. 
După acest succes, „Flacăra" - Leordeni a intrat iar în declin şi şi-a încetat activitatea. De abia în 2005, în timpul primarului Marian Ibric, se va reactiva echipa de fotbal, tot sub numele de „Flacăra". La 20 iunie 2005, Agenţia Naţională pentru Sport a eliberat un certificat de identitate sportivă pentru Asociaţia Sportivă „Flacăra" - Leordeni, printre ramurile de sport aflându-se şi fotbalul. La cererea Asociaţiei sportive „Flacăra" - Leordeni, Direcţia pentru Sport a Judeţului Argeş a avizat, la 20 iunie 2005, constituirea şi autorizaţia de funcţionare a Asociaţiei Sportive „Flacăra" - Leordeni, cu sediul în comuna Leordeni. Ca urmare a acestei avizări, echipa de fotbal „Flacăra" - Leordeni a început să activeze în Liga a IV-a, Judeţ, fiind înscrisă în campionatul 2006-2007 cu un lot de 22 de jucători: Petrescu Cornel, Vasile Mihai, Răduţă Georgel, Dumitrică Ovidiu, Băcanu Gogu, Niţă Costel, Alexe Costel, Petre Nicolaie, Marin Florin, Niţă Liviu, Dinu Daniel, Cîrste Adrian, Popescu Gheorghe, Marinescu Ionuţ, Pătru Marian, Dinu Viorel, Dobre Ştefan, Miu Cristian, Grigore Filip, Eremia Daniel, Dârnă Iulian, Dincă Marin. 
Având sediul şi stadionul în localitatea Ciulniţa, Asociaţia Sportivă „Flacăra" - Leordeni (preşedinte Cârstoiu Tudor, vicepreşedinte Albu Nicolae, secretar Petrescu Cornel) dispune de un teren de fotbal, antrenorul echipei fiind Emil Arindoiu.
În afară de echipa de fotbal „Flacăra", în anul 1963 s-a înfiinţat pe lângă O. F. A. M. o echipă de volei masculin care în finala de la Piatra-Olt a câştigat „Cupa satelor", învingând selecţionata Regiunii Bucureşti. Jucătorii, printre care Nicu Popescu, Paul Rădulescu, Mişu Daţu, Dode Mihai, Marcel Burtan, erau angajaţi la O.F.A.M., unde s-au bucurat de sprijinul directorului acestei întreprinderi, Gh. Balint. Echipa de volei a avut o existenţă scurtă, pentru că s-a desfiinţat după succesul din 1963.
La sporturile individuale, începând în ordine cronologică, trebuie menţionat atletul Ganţă Aurel din Leordeni, născut în 1939, care între 1960 şi 1965 a alergat în probele de 5.000 m şi 10.000 m, fiind membru al echipei de atletism a Regiunii Argeş. Campion regional, Ganţă a concurat în compania celor mai valoroşi alergători din ţară, obţinând rezultate notabile.
Născut în Ciulniţa, în 1949, legitimat la clubul de box „Muscelul" - Câmpulung, Constantin Stănescu a obţinut în 1972 medalia de bronz, la categoria semimuscă, în campionatul naţional de seniori.
Rezultate valoroase a obţinut la lupte libere, cât a fost junior, Alexandru I. Apostescu, născut în 1951, în Budişteni, legitimat la clubul „Metalul" - Tîrgovişte şi apoi la „Steaua" - Bucureşti. La 28 mai 1967, el obţine locul I la campionatul republican de lupte libere, juniori, la categoria 87 kg, desfăşurat la Lugoj, iar la concursul ce a avut loc între 15 şi 16 mai 1967, a obţinut locul I la campionatul republican de primăvară pentru juniori, categoria 87 kg. În 5-6 decembrie 1969 obţine la campionatul republican individual de lupte libere, juniori mari, desfăşurat la Timişoara, locul I, pe acelaşi loc clasându-se la un concurs desfăşurat pe 17-18 iunie 1972 la Radovici în Macedonia.
Profesor mai târziu la Liceul „Ion C. Brătianu" din Piteşti, Constantin Şt. Luca a practicat în tinereţe gimnastica, fiind component al lotului naţional la această disciplină, iar Eugen Trofin a fost o anumită perioadă antrenorul lotului naţional de handbal