Prezentare generala
Stema Toponomia localitatilor componente Vestigii arheologice Organizarea administrativa Boieri, manastiri, proprietari in Leordeni Leordeniul si marile evenimente ale istoriei Monumente comemorative Institutii administrative - Primaria din Leordeni Institutii administrative - Primaria din Budisteni Primaria din Ciulnita Primaria din Glambocata Institutii scolare - Scoala din Leordeni Scoala de fete din Leordeni Gradinita din Leordeni Scoala din Baloteasca Scoala din Baila (Pietroasa) Scoala din Bantau Scoala din Budisteni Gimnaziul Unic din Budisteni Scoala de Gospodarie Rurala Gradul I din Budisteni Scoala din Ciulnita Scoala din Cotu-Malului Scoala din Glambocata Scoala din Glodu Scoala din Moara - Mocanului (Prundu) Scoala din Schitu - Scoicesti Institutii ecleziastice Biserica din Leordeni-Cretulescu Biserica din Leordeni - Golescu Biserica din Baloteasca Biserica din Budisteni Biserica din Ciolcesti Biserica din Ciulnita (Cioca) Biserica din Ciulnita Biserica din Cotu-Malului Biserica de lemn din Glambocata-Deal Biserica de zid din Glambocata-Deal Institutii bancare si cooperatiste Institutii culturale Caminul Cultural Marele Voievod Mihai de la Alba-Iulia din Budisteni Caminul Cultural Mihail Eustatiade din Ciulnita Caminul Cultural Desteptarea din Glambocata Alte institutii Ocolul Silvic din Leordeni Cazarma de Dorobanti din Leordeni Intreprinderi economice Gospodaria Agricola Colectiva (C.A.P.) Intreprinderi petrolifere Obiceiuri, credinte, descantece Viata sportiva Fii ai comunei Leordeni Alimentatia, locuinta si portul Date geografice Date istorice Date deomografice si statistice Harta interactiva a comunei Leordeni

Scoala din Cotu-Malului

Populaţia acestui sat sporind, a impus înfiinţarea unei şcoli. 

Aceasta a luat fiinţă în toamna anului 1946, într-un canton al C.F.R., aflat în mijlocul satului. În anii 1969 şi 1999, localului i s-au adus îmbunătăţiri şi a fost dotat cu mobilier corespunzător desfăşurării procesului didactic. În acest local, compus din trei săli, funcţionează şi grădiniţa de copii, înfiinţată în anul 1979, care ocupă două săli. 

Şcoala funcţionează în două schimburi, cu clase simultane, fiind încadrată cu două cadre calificate. La această şcoală urmează şi o parte din copiii satului Baloteasca, a cărui şcoală s-a desfiinţat.
Elevii din clasele gimnaziale merg la şcoala din Glâmbocata, distanţă de 4 km, deplasarea făcându-se cu microbuzul şcolar întreţinut de primăria din Leordeni. 

Astăzi şcoala este încadrată cu învăţătoarele Cristina Mălurică şi Luminiţa Şerban. Au mai funcţionat înaintea acestora Amelia Chiţu, Marin Gheorghiţa ş.a.