Prezentare generala
Stema Toponomia localitatilor componente Vestigii arheologice Organizarea administrativa Boieri, manastiri, proprietari in Leordeni Leordeniul si marile evenimente ale istoriei Monumente comemorative Institutii administrative - Primaria din Leordeni Institutii administrative - Primaria din Budisteni Primaria din Ciulnita Primaria din Glambocata Institutii scolare - Scoala din Leordeni Scoala de fete din Leordeni Gradinita din Leordeni Scoala din Baloteasca Scoala din Baila (Pietroasa) Scoala din Bantau Scoala din Budisteni Gimnaziul Unic din Budisteni Scoala de Gospodarie Rurala Gradul I din Budisteni Scoala din Ciulnita Scoala din Cotu-Malului Scoala din Glambocata Scoala din Glodu Scoala din Moara - Mocanului (Prundu) Scoala din Schitu - Scoicesti Institutii ecleziastice Biserica din Leordeni-Cretulescu Biserica din Leordeni - Golescu Biserica din Baloteasca Biserica din Budisteni Biserica din Ciolcesti Biserica din Ciulnita (Cioca) Biserica din Ciulnita Biserica din Cotu-Malului Biserica de lemn din Glambocata-Deal Biserica de zid din Glambocata-Deal Institutii bancare si cooperatiste Institutii culturale Caminul Cultural Marele Voievod Mihai de la Alba-Iulia din Budisteni Caminul Cultural Mihail Eustatiade din Ciulnita Caminul Cultural Desteptarea din Glambocata Alte institutii Ocolul Silvic din Leordeni Cazarma de Dorobanti din Leordeni Intreprinderi economice Gospodaria Agricola Colectiva (C.A.P.) Intreprinderi petrolifere Obiceiuri, credinte, descantece Viata sportiva Fii ai comunei Leordeni Alimentatia, locuinta si portul Date geografice Date istorice Date deomografice si statistice Harta interactiva a comunei Leordeni

Institutii ecleziastice

Instituţie importantă în societatea românească, biserica, în afară de rolul religios pe care l-a avut în viaţa sătenilor, a fost un adevărat focar de cultură, căci aici au fost primele şcoli, s-au copiat şi scris manuscrise ş. a. În cele mai multe sate ale comunei au existat biserici, dar unele au dispărut şi nu s-au mai ridicat altele în locul lor, iar unele au fost demolate pentru a se construi altele, mai mari şi din cărămidă. 

Astăzi, în cele 14 sate ale comunei se află zece biserici (Leordeni - două, Ciulniţa - două, Glâmbocata - două, Baloteasca - una, Budişteni - una, Ciolceşti - una, Cotu Malului - una), nouă fiind din zid şi una, de la Glâmbocata, de lemn. Unele din ele sunt construcţii edificate pentru prima dată, iar unele au fost ridicate în locul altora care s-au deteriorat în decursul anilor. 
Despre unele din bisericile dispărute ne informează documentele păstrate. La Budişteni, înainte de schitul ridicat de Stanciul logofăt, a mai existat o biserică despre care ne informează documentele. La 25 februarie 1647, Toma din Budişteni vinde lui Stanciul logofăt un loc de vie în Dealul Hoţul, „cându am mutatu beseareca". Pentru a putea fi mutată, biserica trebuie să fi fost construită din lemn şi, desigur, ea se afla pe locul vândut . Tot la Budişteni, cumpărătorul, Stanciul logofăt, a construit între 1673 şi 1680 schitul care nici el nu se mai păstrează. 
Ştiri importante despre bisericile din comuna Leordeni, atât dispărute cât şi în fiinţă astăzi, ne furnizează catagrafiile păstrate, cea mai veche fiind cea din 1810.