Clima
Clima comunei Corbi se încadrează în tipul climatului temperat continental specific dealurilor înalte şi joase Muscel şi Argeş.
Dispunerea în trepte a reliefului judeţului Argeş, joacă rolul principal în conturarea tipurilor de climă, precum şi orientarea generală spre sud a întregului relief; munţii din nord joacă rolul de barieră în calea unor influenţe legate de circulaţia generală atmosferică.
Aşezată în depresiunea subcarpatică Nucşoara-Corbi localitatea simte mai pregnant influenţa elementelor climatice dinspre munte.
Temperatura medie anuală este de 10-12° C, mai scăzută pe dealurile înalte din jurul comunei. Cele mai ridicate valori ale temperaturilor medii lunare se înregistrează în intervalul iunie-august, iar cele mai scăzute în lunile ianuarie-februarie.
Fenomenul de îngheţ se întâlneşte uneori încă din ultima parte a lunii octombrie, ca şi către sfârşitul lunii aprilie. îngheţul influenţează lumea vegetală, declanşând procesele de dezagregare a pământului.
Regimul precipitaţiilor în acest sector este cel caracteristic zonei de deal, cu valori medii anuale de 500-600 mm, cele mai multe ploi cad în lunile mai-iunie, iar cele mai scăzute în precipitaţii sunt lunile august-septembrie şi februarie.
Vara cad ploi torenţiale, rapide care provoacă viituri ce produc o eroziune a malurilor, distrugând poduri şi podeţe, diguri de amenajare. Dăm exemplu polile torenţiale din verile anilor 2005 şi 2006 care au produs stricăciuni mari drumurilor comunale şi de acces.
Primele ninsori cad la sfârşitul lunii noiembrie, ultimile la sfârşitul lunii martie. Stratul de zăpadă durează circa 80 de zile. în zona dealurilor înalte în care este localizată comuna Corbi, precipitaţiile sunt abundente.
Vânturile sunt determinate de dezvoltarea diferitelor sisteme barice care traversează regii neg şi de activitatea centrilor de acţiune principali (azoric, mediteraneean, islandez). Frecvenţa cea mai mare o are vântul dinspre nord-vest, poziţia nord-sud a dealurilor înalte din jur produc devieri ale curenţilor de aer care sunt canalizate pe valea Râului Doamnei. In perioada iunie-august şi ianuarie-februarie, mai ales noaptea culoarul Râului Doamnei în acest sector este supus acţiunii „brizei de munte" care bate noaptea şi dimineaţa până la orele 8-9. De obicei, bate în nopţile senine, iarna contribuind la scăderea temperaturii, vara grăbind evaporarea apei.
Ca topoclimate elementare cu particularităţi apropiate, în zona studiată, distingem un topoclimat de cuestră „Valea Dracului", mai umbrit, mai răcoros, mai umed; un topoclimat de vale, mai expus „brizei de munte", cu un regim termic mai moderat; un topoclimat de dealuri înalte împădurite, cu precipitaţii mai multe, regim termic mai scăzut, vânturi mai frecvente.