Date geografice

Comuna Caldararu este situata in partea de sud a judetului la o distanta de 50 km. de municipiul Pitesti si la 30 km. de Costesti.

Comuna Caldararu se invecineaza la nord cu comuna Ungheni,la sud cu comuna Mirosi si comuna Popesti,la est cu comuna Izvoru si la vest cu comuna Barla.

Relieful este alcatuit din: campia Burdea (partea Nordica),teritoriul comunei fiind strabatut de paraul Cainelui.In subsol se gasesc zacaminte de titei care se exploateaza in satul Burdea.

Pe teritoriul comunei, in satul de resedinta, au fost descoperite urme de asezari datand din epoca neolitica.

Suprafata comunei este de 6011 ha. avand in componenta sa satele: Caldararu , sat de resedinta, in suprafata de 248ha.; Burdea-134ha.; Strambeni-348 ha.

Din punct de vedere geomorfologice comuna Caldararu este cuprinsa in unitatea structurala denumita Campia Romana.Suprafata terenului meste in general plana si are stabilitate foarte buna.

Din punct de vedere hidrografic zona este traversata de cateva vai avand cursul in general meandriform.

Dintre acestea amintim:valea Stramba, valea Burdea, valea lui Tiris, valea Gura Sarpelui, valea Hotului, valea Voiculeasca, valea Gorgota Adanca,valea Strambeni.

In perioada cu precipitatii abundente acestea pot produce inundatii in zonele limitrofe parcursului lor.

Clima perimetrului cercetat este temperat continentala avand urmatorii parametii:temperature medie annual +10-11 grade Celsius, numarul annual al zilelor de inghet -105 zile , precipitatiile medii anuale au valoarea de circa 500mm si reprezinta media valorilor inregistrate pe 10 ani .

Un alt factor important al climei il reprezinta determinarea marimii si directiei vanturilor astfel s-a constatat ca directia predominanta a vanturilor este atat cea estica cat sic ea vestica avand oviteza medie anuala ce depaseste 3m/s.

Zona seismica de calcul conf. P 100-1992 "D" Ks =0.16 Tc=1.5 conform STAS 10101/20-90 incovoieri din vant zona "B".

Conform STAS 10101/21-1992 incovoieri din zapada zona"C".
- Potential natural 

Pe teritoriul comunei Caldararu se afla importante zacaminte de petrol si gaze de sonda.

Pe teritoriul comunei Caldararu exista si un parc de petrol.