Date istorice

Localitatea Bughea de Sus este atestata documentar la 5 Martie 1549, printr-un act dat de MIRCEA CIOBANUL, prin care intareste lui BADEA COMIS si fratelui sau VLAICU paharnic, o proprietate in satul Bughea de Sus. 

Până în anul 1926, localitatea Bughea de Sus a fost Mahalaua Campulungului, an in care Bughea a devenit comună.

În anul 1928, comuna Bughea s-a divizat in cele doua comune: BUGHEA DE SUS si BUGHEA DE JOS.

In anul 1968, prin noua organizare administrativ teritoriala, comunele BUGHEA DE SUS si ALBESTII DE MUSCEL au fost unite avand ca sediu de resedinta satul Bughea de Sus si denumirea de comuna Albestii de Muscel.

Prin efectul legii 84/2004, se reinfiinteaza comuna BUGHEA DE SUS, prin desprinderea din comuna Albestii de Muscel.

Pana in anul 1918, judetul nostru a fost judet de granita. Administratia locala avea datoria 
Sa se ingrijeasca si de paza granitei. Judetele de munte erau impartite in niste subdiviziuni administrative care in zona de munte se numeau plaiuri , iar in zona de ses – plasi.Plaiurile erau conduse de vatafi de plai, iar plasile erau conduse de zapcii. 

In judetul Muscel erau zece poteci pe care se putea trece si veni din Transilvania: a zecea era pe la satul Albesti , prin muntele Voievoda si Paltinei, ajungea in muntele Bold , proprietatea aceluiasi sat , iar de acolo, spre vest, se intalnea cu o alta poteca ce trecea prin mosia Bratieni, a manastirei Vieros si urca spre nord prin muntele Voivoda al mosnenilor campulungeni si unite in plaiul muntelui Portareasa, ducea spre nord , prin muntii Portareasa , Iezerul Mic, Iezerul Mare in Transilvania.

Primar,
Nicolae Cornel Pepenel