Obiective turistice

Pe raza comunei se afla cateva monumente istorice care atesta vechimea localitatii si traditiile sale istorice si culturale.

Dintre acestea amintim : « Cula Budisteanu », atestata documentar in anul 1600 si in care domnitorul Tarii Romanesti, Serban Cantacuzino a gazduit in anul 1714 pe regele Suediei, Carol al XII-lea. Mult mai tarziu, scriptele ne vorbesc de calatoria mitropolitului Neofit, care trecand prin Budeasa la 10 iunie 1746, viziteaza biserica si casele boieresti. 

Conacul a fost extins de catre marele armas Serban Budisteanu, in anul 1768 si refacut de catre generalul Alexandru Budisteanu, in anul 1870, respectiv de arhitectul Dimitrie Budisteanu, in anii 1922-1927. 

Un alt obiectiv istoric si turistic, il reprezinta si biserica construita de familia boierilor Budisteanu in anul 1796, purtand hramul « Adormirea Maicii Domnului ». Planul general al bisericii pastreaza forma obisnuita in cruce, cu pridvor deschis, naos, altarul heptagonal, iar invelitoarea din sita.

Printre alte vestigii ale satului Budeasa, se numara si crucea din piatra inaltata in anul 1647 de Arsenie-postelnicul, in vremea lui Matei Voda Basarab si ramasa pana astazi in vechiul cimitir al satului, in fata bisericii, dincolo desosea. 

Un alt monument istoric este biserica construita in anul 1751 de catre fratii Ratescu, aflata in satul Galesesti, in stanga soselei Budeasa-Valea Marului.

Pe teritoriul acestei comune a locuit si a scris o parte din operele sale, scriitorul Mihai Sorbul.