Raliul Argeșului  2022 

 

Transfăgărășanul devine unul dintre cele mai impresionante trasee de raliu din Europa, o probă extrem de tehnică și, în același timp, foarte apreciată de spectatori. În zona Câmpulungului, publicul spectator a avut acces, cel puțin pe proba de la Mateiaș, la o vedere mult mai amplă asupra traseului. Fără îndoială, proba de la Pitești începe să devină o atracție favorită a spectatorilor, competiția urbană de la Stadionul Nicolae Dobrin adunând mii de oameni. Fără presiune prea mare pentru piloți, shakedown-ul de la Budeasa a însemnat spectacol total pentru iubitorii de automobilism veniți la circuit. 

După ce Tempestini a abandonat pe Transfăgărășan, sibienii Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au câștigat Raliul Argeșului 2022 cu o prestație echilibrată, dar rapidă. 

Reveniți la Raliul Argeșului, campionii Valentin Porcișteanu și Dan Dobre au făcut o revenire de senzație odată cu etapa lor de casă, fiind imbatabili și pe probele de duminică, obținând victoria grupei N în fața lui Bogdan Talașman și Laurențiu Mandu, a treia poziție revenindu-le lui Cristian Timisică și Levente Csegzy, într-un podium exclusiv Mitsubishi Lancer Evo.  

Aceștia nu au fost singurii argeșeni care s-au impus în Raliul Argeșului, semn că tradiția sportului cu motor în județ rămâne una extrem de puternică. Și, pentru că a venit vorba despre tradiție, pe circuit a fost și copilotul Iulian Nicolaescu, de la Câmpulung, cel care, în urmă cu fix 25 de ani, debuta în Campionatul Național de Raliuri, exact la Raliul Argeșului dar, pe atunci, din partea uzinei ARO!