Prezentare generala Infoturism Evenimente
Gala Excelenței în Argeș - 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 09 - 15 noiembrie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 02 - 10 noiembrie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 24 - 31 octombrie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 18 - 25 octombrie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 12 - 18 octombrie 2024 Programul activităților cultural - artistice în perioada 04 - 11 octombrie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 02 - 08 septembrie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 23 - 30 august 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 19 - 23 august 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 12 - 16 august 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 02 - 09 august 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 27 iulie - 02 august 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 22 - 27 iulie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 15 - 19 iulie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 08 - 13 iulie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 28 iunie - 05 iulie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 21 - 28 iunie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 14 - 21 iunie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 07 - 14 iunie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 31 mai - 07 iunie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 24 - 31 mai 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 18 - 24 mai 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 09 - 17 mai 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 26 - 30 aprilie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 19 - 26 aprilie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 12 - 19 aprilie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 06 - 12 aprilie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 30 martie - 05 aprilie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 22 - 29 martie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 15 - 22 martie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 9 - 14 martie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 1 - 8 martie 2024 Programul evenimentelor cultural-artistice în perioada 23 februarie - 1 martie 2024 Programul activităților cultural - artistice în perioada 17 - 23 februarie 2024 Programul activităților cultural – artistice în perioada 9 - 17 februarie 2024 Programul evenimentelor cultural-artistice în perioada 2 - 9 februarie 2024 Arhiva evenimente
 

 

 

Programul activităților cultural - artistice în perioada 24 - 31 octombrie 2024

 

Consiliul Județean Argeș vă invită să participați la activitățile cultural - artistice organizate de către instituțiile subordonate, în perioada 24 - 31 octombrie 2024.

 

JOI - 24 OCTOMBRIE

 

Ora: 18.00 - Spectacol „Elisabeta Turcu - Doamna cântecului muntenesc. 50 de ani de activitate artistică". Eveniment organizat de Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș. (Casa Sindicatelor din Pitești).

 

VINERI - 25 OCTOMBRIE

 

Ora: 08.00 - BĂTĂLIA CĂRȚILOR. - FINALA CONCURSULUI  - Desemnarea cîștigătorilor acestui concurs care urmărește stimularea interesului pentru lectură în rîndul copiilor și al adolescenților, precum și stabilirea de relații de colaborare cu editurile și cu instituțiile de învățămînt, în vederea promovării literaturii la nivelul segmentelor de vârstă 11 - 13 ani, respectiv 14 - 18 ani. (Biblioteca Județeană Argeș - Sala de Conferințe).

Ora: 19.00 - MĂ NUMESC IOANA DARC - Deși abordează o temă serioasă și mult dezbătută în societatea modernă, condiția femeii, spectacolul MĂ NUMESC IOANA DARC este o comedie, care cuprinde inserții din Virginia Wolf, Jeni Acterian, Carl Theodor Dreyer, Pușkin, La Bruyère, Talleyrand.

Ioana Darc nu este nici pe departe efigia la care numele său face întâmplător referire. Ea reprezintă atuurile și defectele oricărei femei și se caută pe sine navigând printre preconcepțiile pe care societatea i le repetă continuu. Textul deschide un dialog necesar despre ce înseamnă feminismul de fapt și măsura în care este cu adevărat important în societatea noastră. Spectacolul nu oferă concluzii, ci invită la reflecție. Din construcția spectacolului nu lipsesc videoproiecțiile și un sound design elaborat, elemente tehnologice care accentuează trimiterile dramaturgului către noua perfecțiune artificială și lumile virtuale. Ilinca Stihi conturează într-un mod ingenios personalitatea IOANEI DARC, o femeie divorțată, trecută de prima tinerețe, care își dorește, de voie și de nevoie, să se reinventeze, să se regăsească, să se transforme.

Astfel, Experimentul Femeia Perfectă căreia i se supune IOANA DARC devine atât o provocare pe care Ilinca Stihi o propune publicului spectator de a se interoga asupra convingerilor sale, cât și o comedie tandră despre descoperirea propriului adevăr.  (TEATRUL "ALEXANDRU DAVILA" - Sala Studio „Liviu Ciulei")

 

SÂMBĂTĂ - 26 OCTOMBRIE

 

Ora: 11.30 - SCUFIȚA ROȘIE  - Unul dintre basmele copilăriei, care a traversat mări, țări și generații, care a încântat milioane de copii și a rămas întipărit în memoria colectivă și totodată nostalgică a părinților și bunicilor, este „Scufița Roșie". Actorii de la „Așchiuță" dau viață personajelor din „Scufița Roșie", celebra poveste culeasă din folclorul european de către frații Grimm. Basmul descrie aventura unei fetițe pe care mama o trimite cu mâncare la bunica bolnavă. Pe drum, fetița iese din ascultarea mamei și se abate de la calea stabilită. Lupul este personajul negativ care, în final, primește pedeapsa meritată pentru răutatea lui. Este un basm cu tâlc, transpus fermecător în scenă de actorii care reușesc să le transmită spectatorilor mesajul că, în cele din urmă, binele învinge răul. (TEATRUL "ALEXANDRU DAVILA" - Sala Studio „Liviu Ciulei")

Ora: 19.00 - VRĂJITORUL DIN OZ - Dorothy zboară, dincolo de curcubeu, spre un tărâm magic  unde locuiește Vrăjitorul din Oz. Pe drum, Dorothy întâlnește câteva personaje fantastice, care mai de care mai colorate și mai haioase. Împreună pleacă în căutarea Vrăjitorului, pentru a-l ruga să le îndeplinească dorințele. În cele din urmă, dovedindu-și curajul, mărinimia și istețimea, fiecare dintre ei își transformă dorința în realitate. Prietenia este cea pe care copiii o vor lega cu personajele în drumul lor spre Oz! (TEATRUL "ALEXANDRU DAVILA" - Sala Mare).

 

DUMINICĂ - 27 OCTOMBRIE

 

Ora: 11.30 - RIDICHEA URIAȘĂ - RIDICHEA URIAȘĂ este povestea plină de haz despre bunicul care a plantat, în grădina sa, o sămânță de ridiche. Leguma a crescut neobișnuit de mare, iar când bunicul a vrut să scoată ridichea din pământ nu a putut răzbi de unul singur. A chemat-o în ajutor pe bunica, dar în zadar s-au chinuit pentru că ridichea nici nu se urnea din pământ. A venit și nepoțica să îi ajute, dar ridichea era atât de bine înfiptă în pământ încât nu a fost chip să fie clintită. Copiii se amuză teribil de acțiunea poveștii mai ales atunci când, în grădina bunicului, vin pisica, șoricelul și cățelul, ca să dea ajutor.

În cele din urmă, împreună, reușesc să scoată din pământ ridichea buclucașă.

Spectacolul vine cu o lecție importantă pentru micii spectatori, aceea a solidarității fiind foarte bine cunoscut faptul că ,,unde-s mulți puterea crește". (TEATRUL "ALEXANDRU DAVILA" - Sala Studio „Liviu Ciulei")

Ora: 19.00 - PROȘTII SUB CLAR DE LUNĂ - PROȘTII SUB CLAR DE LUNĂ este o comedie savuroasă, cu dese schimbări de situație, actorii fiind aleși perfect pe tipologia personajelor cu care ne-a obișnuit autorul.

Personajele etalează în mod clar atitudini din sfera socialului prezent.

Situațiile sunt exploatate în funcție de interesul de moment, corupția macină sistemul fiscal până într-acolo încât, pentru a ajunge la îndeplinirea unui obiectiv, se ajunge la șantaj. Pentru niciunul dintre personajele principale nu există un etalon al valorii, ci doar un comportament bazat pe modele luate din lumea prezentă, pur comercială, în care, fără riscul de a greși, putem spune că nu există valori. În ideea de a fi ceea ce nu sunt, personajele își aplică, fiecare într-un stil propriu, o mască ce nu poate acoperi nicidecum caracterul infect și bazat pe interesul de moment al fiecăruia, indiferent de cadavrele pe care se calcă... (TEATRUL "ALEXANDRU DAVILA" - Sala Mare).

 

MARȚI - 29 OCTOMBRIE

 

Ora: 10.00 - ȘCOALA ALTFEL: ANIMALE MARINE - Activitate educativă, la care participă copii de la Școala Gimnazială Vlădești – grădiniță. (Biblioteca Județeană Argeș - Sala Tinerilor).

Orele: 12.00 - 15.00 - TABĂRA URBANĂ ROBOHAUNT - Ateliere de robotică, organizate în scopul atragerii tinerei generații către STEM; parteneriat cu Asociația BROBOȚI Pitești (CNIC Brătianu). (Biblioteca Județeană Argeș - Sala Multimedia, Sala de Conferințe).

Ora: 16.30 - ATELIERE DE PROGRAMARE ȘI ROBOTICĂ - Activități practice, desfășurate cu piese tip Lego, senzori sau motorașe, care au ca scop dezvoltarea gândirii logice, a creativității, a abilităților tehnice și a lucrului în echipă; publicul-țintă este reprezentat de copii cu vârstele cuprinse între 8 – 12 ani, care învață să înțeleagă modul de funcționare a dispozitivelor și echipamentelor din jurul lor. (Biblioteca Județeană Argeș - Sala Multimedia).

Ora: 17.00 - EVENIMENT EDITORIAL - Lansarea volumului de poezie FACĂ-SE VOIA TA. 57 DE FORMULE ALE ACCEPTĂRII, autoare: DENISA POPESCU. (Biblioteca Județeană Argeș - Sala de Conferințe).

 

MIERCURI - 30 OCTOMBRIE

 

Ora: 10.00 - ȘCOALA ALTFEL. REGII ȘI REGINELE ROMÂNIEI - Activitate educativă, la care participă copii de la Școala Gimnazială Vlădești,  clasele a VI-a și a VII-a. (Biblioteca Județeană Argeș - Sala Tinerilor).

Orele: 12.00 - 15.00 - TABĂRA URBANĂ ROBOHAUNT - Ateliere de robotică, organizate în scopul atragerii tinerei generații către STEM; parteneriat cu Asociația BROBOȚI Pitești (CNIC Brătianu). (Biblioteca Județeană Argeș - Sala Multimedia, Sala de Conferințe).

Ora: 16.30 - ATELIERE DE PROGRAMARE ȘI ROBOTICĂ - Activități practice, desfășurate cu piese tip Lego, senzori sau motorașe, care au ca scop dezvoltarea gândirii logice, a creativității, a abilităților tehnice și a lucrului în echipă; publicul-țintă este reprezentat de copii cu vârstele cuprinse între 8 – 12 ani, care învață să înțeleagă modul de funcționare a dispozitivelor și echipamentelor din jurul lor. (Biblioteca Județeană Argeș - Sala Multimedia).

 

JOI - 31 OCTOMBRIE

 

Ora: 10.00 - ȘCOALA ALTFEL: DESCOPERĂ ARGEȘUL !- Activitate educativă, la care participă copii de la Școala Gimnazială, clasa a III-a. (Biblioteca Județeană Argeș - Sala Tinerilor).

 

Activități culturale organizate de BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ:

 

  • În perioada 25 - 31 octombrie - URME ROMÂNEȘTI LA STAMBUL - Expozție de fotografii, extrase din revista Boabe de grâu (1934). (Holul BJA - Etajul al-II-lea).

  • În perioada 25 - 31 octombrie - RADIOGRAFII ARTISTICE - Expoziție de artă textilă, realizată de absolvenți ai Liceului de Artă Dinu Lipatti din Pitești, clasa prof. Monica Dinu. (Holul BJA).

 

Expoziții permanente și temporare organizate de Muzeul Golești sau în parteneriat cu alte instituții de cultură:

 

  • Expoziție temporară În parc fanfara cânta ! Expun artiști din Asociația Arte Vizuale, Câmpulung Muscel

  • Expoziție temporară de pictură Interferențe. Expun artiști vizuali din Craiova (Pușa Bărbulescu și Valentina Țicudeanu), membri a Cenaclului de Arte Vizuale „Art Amicis".

  • Expoziție temporară Decor formă și culoare în casa tradițională românească. Piesele sunt expuse la Muzeul Județean de Istorie „Teohari Antonescu" Giurgiu.

  • Expoziția de pictură intitulată Familia ca expresie artistică în creația personală, aparținând artistului plastic Maria Magdalena Pătrășcan.

  • Expoziție temporară: Jandarmeria română 1850 - 2020. Expoziție temporară organizată în parteneriat cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Complexul Muzeal Național ASTRA Sibiu, Asociația RoMilitaria și colecționari privați. Expoziția va fi amenajată cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.

  • Expoziție de icoane pe sticlă și păretare de sticlă: Dor și drum. Expun artiștii plastici Nicu Dumitrescu și Elena Borundel. Curatorul expoziției este criticul de artă Marius Tița. (1.07.2024 - 31.10.2024)

  • Expoziție temporară Școala de altă dată !. Expoziția a fost realizată în parteneriat cu Asociația „Muzeul Jucăriilor" din București (iunie - decembrie)

  • Expoziție temporară Pe urmele Goleștilor (secția de istorie a Goleștilor) (iunie-decembrie)

  • Expoziţie temporară: Regina Maria la Bran, Expoziție organizată în colaborare cu Muzeul Național Bran (secția: Etnografie)

  • Expoziția tematică despre sistemul medical din spațiul românesc (sec. al XIX-lea) Bolnița banului Radu Golescu.

MUZEUL GOLEȘTI își așteaptă vizitatorii în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 09.00-18.00.

 

MUZEUL JUDEȚEAN ARGEȘ:

 

  • Planetariul (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor).

Spectacolele Planetariului sunt între orele 09.00 - 17.00, de marți până duminică, doar cu programare la telefon: 0723.344.586.

  • Expoziţia Flori de mină - Comorile adâncurilor (Sediul Central, Corpul B/Str. Armand Călinescu, nr. 44)

Program de vizitare: luni - duminică, 09.00 - 19.00

 

  • Galeria Naţională de Artă Naivă (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor)

Program de vizitare: luni - duminică, 09.00 - 19.00

  • Muzeul Sportului Argeşean ,,Campionii" (Sediul Central, Corpul B/Str. Armand Călinescu, nr. 44, Intrarea din Bulevardul Eroilor)

Program de vizitare: luni - duminică, 09.00 - 19.00

  • Castrul roman Câmpulung - Jidova (Câmpulung, şoseaua DN 73, jud. Argeș)

Program de vizitare: luni - duminică: 09.00 - 17.00

  • Lapidarium (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44)

Program: luni - duminică: 09.00 - 19.00

  • Casa Memorială „Dinu Lipatti" (Comuna Leordeni, Sat Ciolcești, jud. Argeș)

Program de vizitare: luni - duminică: 09.00 - 17.00

  • Cetatea Poienari (Căpățâneni, comuna Arefu, județul Argeș)

Închisă pentru lucrări de conservare și reabilitare

 

Activități organizate de MUZEUL JUDEȚEAN ARGEȘ:

 

  • „Exponatul lunii", Carte poștală alb-negru „Armand Călinescu deputat de Argeș (1926)";

  • Expoziția Națională de Artă Naivă (a 56-a ediție), (Galeria Națională de Artă Naivă);