Montarea angiografului Spitalului Județean de Urgență Argeș - finalizată

La jumătatea săptămînii trecute, la Spitalul Jude­ţean de Urgenţă Piteşti, a sosit angio­graful, aparatul cu ajuto­rul căruia vor putea fi sal­vate vieţile multor pa­cienţi cu infarct şi alte afecţiuni coronariene. S-a lucrat în ritm alert, astfel încît argeşenii să poată beneficia cît mai repede de serviciile acestui aparat ultramodern.

Următorul pas, după achiziționarea acestui aparat performant, este includerea în programul național STEMI (Program de tratament intervenţional în infarctul miocardic acut cu supradenivelare de segment ST), în acest sens, președintele Consiliului Județean Argeș efectuând deja primele demersuri.

Valoarea angiografului Philips este de 2.976 mii lei, aparatul fiind de ultimă generaţie, de înaltă performanţă, din clasa de top, producţie 2014, cu un grad redus de iradiere. Angiograful va fi instalat la parterul Spitalului, în cadrul secţiei Radiologie, activitatea de angiografie urmînd a fi asgurată de doi medici cardiologi, specializaţi să lucreze cu angiograful, dr Cătălin Uşurelu şi dr Elvis Boţu.