GATRONOMIE LOCALĂ

Cașcavalul de la Brăduleț

http://www.festivalulcascavaluluidebradulet.ro/

Cașcavalul De la Rucăr

Cașcavalul De la Rucăr. Rucăr este localitatea care dă numele unuia dintre cele mai savuroase şi apetisante caşcavaluri. Bogat în esenţă, păstrează în fiecare felie mireasma florilor de câmp care îţi fixează parcă în minte gustul sublim şi rafinat al caşcavalului autentic românesc.

 

Magiunul de Topoloveni

 

 

Magiunul de Topoloveni - magiun natural din prune, produs care "din peste 2000 de produse traditionale autohtone identificate si atestate de Ministerul Agriculturii, este primul si singurul inscris pana acum in procesul de obtinere a protectiei europene de brand autentic romanesc".
www.magiun-sonimpex.ro

 

 

 

Oțetul de Topoloveni

Oțetul de Topoloveni promovează pe rafturile din întreaga Românie numele unei societăți a cărei geneză și evoluție este legată visceral de teritoriul roditor al Argeșului: Vinalcool. În spatele celui mai vândut oțet din România se așază tradiția, aproape 70 de decenii de construcție și, în ultimii ani, viziunea unui investitor care s-a ambiționat să ducă mai departe renumele și calitatea unui produs alimentar ce poartă cu autenticitate pecetea FABRICAT (cu mândrie) ÎN ARGEȘ. 

Casa de vinuri Ștefănești, podgoria Marcea

Casa de vinuri Ștefănești - Podgoria Marcea. Pe cel mai înalt deal al Ștefăneștilor, zonă în care vinul este o tradiție milenară, 25 de hectare de plantații tinere și o cramă cu tehnologie ultramodernă create să pună în valoare potențialul uriaș al zonei viticole Ștefănești.

https://marcea.ro/

Covrigul  muscelean de la Lerești

 

Covrigul  muscelean de la Lerești. Covrigul muscelean, nu este doar o rețetă care a trecut proba timpului în satele din Argeș. Acesta este și un produs care dă identitate locului, în fiecare an, de Paști și de Rusalii, desertul având și un festival ce îi poartă numele.

 

 

Radic Star

 

 

Radic Star este o societate de categoria A cu capital integral românesc înfiinţată  în anul 1993, cu sediul in Stefanesti  Jud. Arges,, având ca principal obiect de activitate fabricarea produselor pe bază de carne.