Localizare si mijloace de acces

Regiune: Muntenia

Judeţ: Argeş

Cel mai apropiat oraş: Topoloveni

Comuna Teiu este o unitate teritorial-administrativă, din România, Regiunea Sud-Muntenia, situată în partea sud-estică a județului Argeș. Se compune din trei sate: Teiul din Vale- reședința comunei, Teiul din Deal și Leșile, la distanța de 31 km de Pitești, reședința județului, la 23 km de Topoloveni și 22 km de Găești.

Comuna Teiu face parte din unitatea geomorfologică a Câmpiei Piteștiului, teritoriul comunei este străbătut aproximativ la jumătate de pârâul Mozacu, care are un curs nepermanent și care este afluent al Dâmbovnicului.

Teritoriul administrativ al comunei Teiu se învecinează cu:

- la sud comuna Negrași;
- la nord comuna Rătești;
- la nord-est cu județul Dâmbovița;
- la nord-vest cu comuna Rociu.

Comuna Teiu este aşezată în partea central-sudică a judeţului Arges, la 35 km distanţă de municipiul Piteşti şi la 25 km distanţă de Topoloveni

Modalităţi de acces:

Comuna Teiu este așezată în sud-estul județului Argeș, într-un punc imaginar realizat de intersecția paralelei 45 grade din emisfera nordică cu est meridianul 25 grade, la 9 km de magistala București-Pitești, socotiți de la kilometrul 84, unde se află și unh indicator de circulație, de aici, pe o șisea asfaltată ce trece prin satele Ciupa Mănciulescu și Ciupa Lagăr, se ajunge în localitatea Teiu.

Este așezată pe râușorul ( gârla ) Mozacu, afluent al Dâmbovnicului, cu care se unește, vărsându-se în râul Argeș și apoi în fluviul Dunărea, după ce li s-a alăturat și Dâmbovița. La nord, localitatea Teiu, se învecinează cu satul Furduiești-comuna Rătești, la nordu-est cu satul Ciupa Lagăr ( Nejlovel ), la est cu comuna Morteni, județul Dâmbovița, la sud și vest cu satele Mozacu, Buta și Bârlogu, aparținând comunei Negrași, iar la nord-vest cu satul Rociu.

Comuna Teiu se află în județul Argeș, a cărei reședință este orașul Pitești, aflat în partea de nord a localității, la distanță de 35 km. De la Pitești la Teiu se poate ajunge pe magistrala Pitești-București, de la Căteasca ( km 94 ) sau de la Ciupa ( km 84 ) virând la dreapta spre Teiu, numai pe drum asfaltat.

Este alcătuită din satele Teiu ( unde-i este și reședința ) și Leșile ( cândva Alesii de Teiu sau Olăneasca ). Satul Teiu, la rându-i este delimitat ca Teiu din Deal ( sau Teiu Vechi ) și Teiu din Vale ( Teiu Nou ). Aidoma unei salbe, satele sun așezate de o parte și de alta a pârâului Mozacu: la nord Teiu-Deal, apoi Teiu-Vale și la câțiva kilometri la sud satul Leșile.


(Informatii preluate de pe site-ul "http://www.ecomunitate.ro/Localizare(20431).html")