Programul activităților cultural - artistice în perioada 22 - 29 martie 2024
Consiliul Județean Argeș vă invită să participați și în zilele următoare la o serie de evenimente culturale organizate de instituțiile de cultură subordonate. Începând din acest weekend și până la finele săptămânii viitoare sunteți invitați să participați la piese de teatru inedite, expoziții, spectacole, evenimente culturale cu tematică istorică, ateliere și activități educative pentru copii și tineri. Iată programul complet al activităților cultural - artistice în perioada 22 - 29 martie 2024.
VINERI, 22 MARTIE
Ora 19.00 - VOLPONE este un spectacol care devoalează o lume excentrică, plină de exuberanță și de perversitate rafinată. Este lumea celor care pentru a-și păstra iluzia puterii, sunt în stare să vândă atât sufletele lor, cât și pe ale altora. Personajul Volpone este singurul care este lucid. El are abilitatea să jongleze cu slăbiciunile celor vânduți banului. (TEATRUL "ALEXANDRU DAVILA" - Sala Studio „Liviu Ciulei").
SÂMBĂTĂ, 23 MARTIE
Ora 11.30 - O ALTĂ CAPRĂ CU TREI IEZI - Din seria de povești ale copilăriei nu lipsește celebra pățanie a caprei cu trei iezi. Este printre primele povești cu care sunt încântați copiii. O aventură pusă în scenă spre deliciul celor mici care, pe de o parte sunt entuziasmați de întâlnirea cu celebrele personaje din povestea lui Ion Creangă, iar, pe de altă parte, asimilează morala transmisă prin intermediul acestui spectacol. (TEATRUL "ALEXANDRU DAVILA" - Sala Studio „Liviu Ciulei").
Ora 19.00 - CUMETRELE - De-a lungul timpului, spectacolul CUMETRELE a fost pus în scenă în diferite viziuni scenice și distribuții, dar, de fiecare dată, a încântat publicul care a savurat și textul și prestația actoricească. La o întâlnire așa... ,,ca între fete", cele douăsprezece personaje feminine își trădează adevăratul caracter. Motivul este unul cât se poate de serios: bucuria uneia stârnește invidia celorlalte. Germaine are norocul unui câștig uriaș. Își face planuri, visează la schimbări majore și la obiecte luxoase, dar dorește să împărtășească bucuria câștigului și cu ,,prietenele" sale. Întâlnirea lor devine un prilej de eliberare a frustrărilor, de discuții aprinse. Pe toată durata ,,petrecerii", ies la iveală probleme personale, traume, neîmpliniri sufletești și sentimente reprimate. Spectatorii fac cunoștință cu tipologii diferite, personaje care posedă arta fățărniciei, care consideră că,,barul e drumul spre infern", iar promisiunile pe care le fac sunt mai mereu deșarte. Spectacolul este o continuă discuție între femei cu caractere total opuse. Conversația dintre acestea este condimentată cu bancuri fără perdea, cu apropouri și vorbe directe, cu sfaturi de viață și ironii cât cuprinde, astfel încât se face haz de necaz, iar spectatorii au parte de o comedie pe cinste. Piesa ce poartă amprenta regizorală a lui Attila Vizauer este o adevărată ispită pentru public, o chemare la o seară de bună dispoziție și umor. (TEATRUL "ALEXANDRU DAVILA" - Sala Mare).
LUNI, 25 MARTIE
Ora 10.00 - ORA SĂ ȘTIM - Activitate educativă, desfășurată în parteneriat cu Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu. (Sala Tinerilor - Biblioteca Județeană Argeș)
Ora 10.30 - CARUSELUL POVEȘTILOR - Concurs de lectură, desfășurat sub egida ANBPR - Filiala Argeș, vizând promovarea cărții și dezvoltarea plăcerii de a citi. (Biblioteca Municipală Ion Barbu Câmpulung Muscel - Biblioteca Județeană Argeș)
MARȚI, 26 MARTIE
Ora 10.00 - BIBLIOCLUBUL CURIOȘILOR: *GHICI CE ESTE ? *MICUL CETĂȚEAN ÎNVAȚĂ UN STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS - Activități educative, desfășurate în parteneriat cu GPP. Pui de lei, avându-i ca destinatari pe copiii cu vârstele cuprinse între 4 – 6 ani. (Sala de Conferințe - Biblioteca Județeană Argeș)
Ora 16.30 - BIBLIOCLUBUL CURIOȘILOR: *GHICI CE ESTE ? *MICUL CETĂȚEAN ÎNVAȚĂ UN STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS - Activități educative, desfășurate în parteneriat cu GPP. Pui de lei, avându-i ca destinatari pe copiii cu vârstele cuprinse între 4 - 6 ani. (Sala de Conferințe - Biblioteca Județeană Argeș)
MIERCURI, 27 MARTIE
Ora 13.00 - OPORTUNITĂȚI EUROPENE PENTRU TINERI - Sesiune de informare cu privire la oportunitățile existente pentru tineri - acțiuni de voluntariat, programe europene. (Liceul Tehnic Armand Călinescu - Biblioteca Județeană Argeș)
Ora: 18.00 - ATELIERE DE PROGRAMARE ȘI ROBOTICĂ - Activități practice, destinate copiilor cu vârstele cuprinse între 8 - 12 ani, în cadrul cărora aceștia descoperă lumea roboticii; atelierele sunt menite să dezvolte creativitatea, abilitățile tehnice și lucrul în echipă. (Sala Sala Multimedia - Biblioteca Județeană Argeș)
JOI, 28 MARTIE
Ora: 11.00 - WORKSHOP DE IMPROVIZAȚIE - Activitate educativă, destinată studenților care doresc să-și dezvolte competențe și aptitudini ce îi vor ajuta atât în viața profesională, cât și în cea personală – spiritul proactiv, adaptabilitatea, capacitatea de a comunica eficient și de a lucra în echipă. (Sala de Conferințe - Biblioteca Județeană Argeș)
Ora: 18.00 - ATELIERE DE PROGRAMARE ȘI ROBOTICĂ - Activități practice, destinate copiilor cu vârstele cuprinse între 8 – 12 ani, în cadrul cărora aceștia descoperă lumea roboticii; atelierele sunt menite să dezvolte creativitatea, abilitățile tehnice și lucrul în echipă. (Sala Sala Multimedia - Biblioteca Județeană Argeș)
VINERI, 29 MARTIE
Ora: 11.00 - O ISTORIE A MESERIILOR - Activitate educativă, desfășurată în parteneriat cu GPP. Dumbrava Minunată - Grupa Ciupercuțelor. (Sala Tinerilor - Biblioteca Județeană Argeș)
Activități culturale organizate de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu" Argeș:
-
22 - 29 martie: MARI ROMÂNI. CHIPURI ȘI IDENTITĂȚI - Expoziție de grafică, realizată de ADINA ROMANESCU, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România - Filiala București. (Holul BJA)
-
22 - 29 martie: CREAȚIA CULTURALĂ FRANCOFONĂ ȘI DIVERSITATEA EI - Expoziție de carte din colecțiile Bibliotecii Județene Argeș, dedicată Zilei Internaționale a Francofoniei. (Holul BJA)
-
22 - 29 martie: EDIFICII ECLEZIASTICE - Expoziție de reproduceri după fotografii din revistele: Boabe de grâu (1932-1934), Buletinul Comisiunii Monumentelor Istorice (1927, 1934, 1935), Literatură și Artă Românească (1896 – 1898), Monumente istorice și de artă (1976, 1983), Vatra (1939), Viața ilustrată (1936 - 1937). (Holul BJA, Etajul al II - lea)
-
25/28 martie: ESENȚE. PERSPECTIVE. PERSONAJE - Grupaj de poeme din creația scriitorului Tiberiu Tudor; grupaj de poeme din creația scriitorului Alexandru Mărchidan. (Rubrică online)
Expoziții permanente și temporare organizate de Muzeul Golești sau în parteneriat cu alte instituții de cultură:
-
Expoziţie temporară: Regina Maria la Bran, Expoziție organizată în colaborare cu Muzeul Național Bran (secția: Etnografie)
-
Expoziție de pictură Portrete ale doamnelor de demult. Mister și rafinament (6 martie - 15 iunie). Expoziția se va realiza în parteneriat cu Muzeul Municipal Câmpulung Muscel. Tablourile sunt expuse în Conacul familiei Golescu.
-
Expoziția temporară În curtea bunicilor. Expoziție organizată în colaborare Muzeul Municipal Câmpulung Muscel. Desenele sunt expuse la secția de etnografie din cadrul Muzeului Câmpulung - Muscel.
-
Expoziție dedicată memoriei compozitorului polonez Frederich Chopin. Expoziția realizată în parteneriat cu Institutul Polonez.
-
Expoziție de costume populare din patrimoniul Muzeului Golești
-
Expoziție de desene și grafică Doar oameni. Expune Ion Fuscel, restaurator Muzeul Municipal Câmpulung Muscel
-
Expoziția de pictură Intuiție aparținând artistului plastic Dana Ciucă. Curatorul expoziției: Nicoleta Popa Grigore
-
Expoziția temporară Motive decorative în arta plastică. Donația Daniela Frumușanu.
-
Expoziție temporară Labirintul poveștilor cu explicații în patru limbi (română, engleză, germană, franceză). Proiect fotografic de aducere în actualitate a poveștilor populare. Expoziție organizată în colaborare cu Colegiul Național Vlaicu - Vodă, Curtea de Argeș și Asociația Rest.Art.
-
Expoziție temporară Înveşnicirea sufletului - sacrul în viaţa ţăranului român, obiecte de patrimoniu deosebite: icoane pictate, icoane de vatră, pristolnice, dar şi copacul cu „cruci de jurământ";
-
Expoziția tematică despre sistemul medical din spațiul românesc (sec. al XIX-lea) Bolnița banului Radu Golescu.
Adresa: Muzeul Golești se află în orașul Ștefănești, strada Radu Golescu, nr. 34, Județul Argeș.
Program de vizitare:
Vara: 9.00 - 18.00 (1 aprilie - 31 octombrie)
Iarna: 8.00 - 16.00 (1 noiembrie - 31 martie)
Biletele de intrare se emit până la ora 15.30 (iarna) și 17.30 (vara).
Muzeul Județean Argeș:
-
Expoziție foto - documentară „Armata României, evoluție și transformări", urmată de o masă rotundă cu tema „20 de ani de la aderarea la NATO" ( vineri, 29 martie, ora 9.00);
-
Expoziție temporară de pictură „Flori pentru mama";
-
Expoziție temporară - Expoziție de grafică „Rudolf Schweitzer - Cumpăna - 49 de ani de la moartea artistului", (Galeria Națională de Artă Naivă);
-
Expoziție temporară - Expoziție de grafică „Sibiul în viziunea noastră" ", (Galeria Națională de Artă Naivă);
-
„Exponatul lunii", Stârcul roșu (Ardea purpurea Linnaeus, 1758);
-
Expoziția Flori de mină - Comorile adâncurilor (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44);
Program de vizitare: luni - duminică, între orele 9.00 - 19.00.
-
Galeria Naţională de Artă Naivă (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor);
Program de vizitare: luni - duminică, între orele 9.00 - 19.00.
-
Expoziția Sportului Argeşean ,,Campionii" (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44, intrarea din Bulevardul Eroilor)
Program de vizitare: luni - duminică, 9.00 - 19.00
-
Castrul roman Câmpulung - Jidova (Câmpulung, şoseaua DN 73, jud. Argeș);
Program de vizitare: luni - duminică: 9.00 - 17.00
-
Expoziția Memorială „Dinu Lipatti" (Comuna Leordeni, Sat Ciolcești, jud. Argeș);
Program de vizitare: luni - duminică: 9.00 - 17.00
-
Lapidarium (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44)
Program: luni - duminică: 9.00 - 19.00
-
Planetariul (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor)
Program de vizitare: marți - duminică, 9.00 - 17.00, doar cu programare la telefon: 0723.344.586.