Consiliul Județean Argeș vă invită să participați la activitățile cultural - artistice organizate de către instituțiile subordonate, în perioada 04 - 10 iunie 2022
Sâmbătă - 04 iunie
Ora: 11:30 - RIDICHEA URIAȘĂ - Soarele strălucește pe cer, și se anunță o zi perfectă pentru grădinărit. Însă bunicul e cam nedumerit în dimineața aceasta, pentru că tocmai a găsit în grădină frunzele unei ... ridichi uriașe, ce îi dă de furcă, nu glumă! Încăpățânată, ridichea nu vrea cu niciun chip să se lase smulsă și preferă să lenevească sub pământ! Ei, dar nici bunicul nu se lasă mai prejos ... cheamă întăriri! Până și norișorii pufoși ai cerului îi ajută, așa că vă așteptăm pe voi, cei mici, să vă alăturați nouă în această aventură năstrușnică! Poate-poate vom adeveri încă o dată zicala: „Unde-s mulți, puterea crește!" (TEATRUL "ALEXANDRU DAVILA - Sala Studio"Liviu Ciulei").
Ora: 19:00 - SUFLETE NEÎNTINATE - Prin "Inimă, nu fi de piatră!", un inspirat George Diaconescu în calitate de regizor, secondat de zece degete magice ale dirijorului Vicențiu Perniu și de vizionarele Ramona Titov și Miruna Varodi, coregraf și scenograf, pun în scenă un spectacol clasic de estradă, cu un repertoriu exclusiv românesc.
"Inimă, nu fi de piatră!", care dă și titlul spectacolului, "Dragostea mea" a holografilor și "Iubirea schimbă tot" a Andrei, alături de alte piese celebre, vă vor purta prin lumea dragostei, ca muzică a cărei frumusețe nu se estompează.(TEATRUL "ALEXANDRU DAVILA" - Sala Studio"Liviu Ciulei").
Duminică - 05 iunie
Ora: 19:00 - GAIȚELE - „Gaițele" este una dintre cele mai savuroase comedii de moravuri din dramaturgia autohtonă; o comedie ce dobândește, treptat, valențe specifice tragi-comediei. Autorul, Alexandru Kirițescu, scriitor interbelic, s-a născut la Pitești, pe 28 martie 1888, în familia unui funcționar ceferist. A început școala primară la Pitești. (TEATRUL "ALEXANDRU DAVILA" - Sala Mare).
Luni - 06 iunie
Ora: 09.30 - ORA să ȘTIM - Activitate educativă, desfășurată în parteneriat cu Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân, în cadrul căreia elevii își însușesc și fixează noțiuni din domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii.(Biblioteca Județeană Argeș - Sala Tinerilor).
Marți - 07 iunie
Ora: 09.30 - ORA să ȘTIM - Activitate educativă, desfășurată în parteneriat cu Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân, în cadrul căreia elevii își însușesc și fixează noțiuni din domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii.(Biblioteca Județeană Argeș - Sala Tinerilor).
Ora: 11.00 - ORA DE LECTURĂ - Activitate educativă, desfășurată în parteneriat cu cu Școala Gimnazială Matei Basarab. (Biblioteca Județeană Argeș - Sala Tinerilor).
Ora: 13.00 - TÂNĂR ÎN EUROPA - Sesiune de informare despre oportunitățile europene pentru tineret; participă elevi de la Școala Gimnazială Tudor Mușatescu. (Biblioteca Județeană Argeș - Sala Tinerilor).
Ora: 16.30 - CUM ? DE CE ? DE UNDE ? CÂND ? - Atelier de cultură generală, desfășurat în cadrul Proiectului Clubul Copiilor Isteți; participă elevi cu vârstele cuprinse între 9 – 11 ani. (Biblioteca Județeană Argeș - Sala Tinerilor).
Miercuri - 08 iunie
Ora 11.30 - ORA să ȘTIM - Activitate educativă, desfășurată în cadrul Kidsfest, ediția a II-a, în cadrul căreia elevii își însușesc și fixează noțiuni din domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii. (Biblioteca Județeană Argeș - Sala Tinerilor).
Joi - 09 iunie
Ora: 11.00 - ȘTIINȚĂ DISTRACTIVĂ PENTRU PICI - Activitate educativă, desfășurată în cadrul Kidsfest, ediția a II-a. (Esplanada Bibliotecii Județene Argeș).
Vineri - 10 iunie
Ora: 12.00 - MAGIE DIN HÂRTIE - Activitate educativă, desfășurată în cadrul Kidsfest, ediția a II-a. (Esplanada Bibliotecii Județene Argeș).
Alte activități culturale organizate de BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ:
În perioada 04 - 10 iunie - CARTEA DE VACANȚĂ - Expoziție de cărți de acțiune – aventură - mister – dragoste – călătorie. (Holul Bibliotecii Județene Argeș).
În perioada 04 - 10 iunie - REGELE FERDINAND I ÎNTREGITORUL ȘI REGINA MARIA, ÎN COLECȚIILE SPECIALE ALE BIBLIOTECII JUDEȚENE ARGEȘ - Expoziție de cărți, facsimile după cărți poștale, ilustrații din albume, de asemenea a albumelor "Memorial des Allies" și "Marea Frescă a Ateneului Român". (Holul BJA Etajul al II-lea).
06 iunie/10 iunie - ESENȚE, PERSPECTIVE, PERSONAJE - Cronică de întâmpinare la volumul de poezii IPOSTAS, autoare – Ecaterina Constantinescu; cronică de artă plastică, prilejuită de vernisajul expoziției SIMFONIE 2022, autoare - Mara Diaconu; cronică de eveniment – vernisajul expoziției de grafică Acest pământ de sfinți și de eroi, autoare - Adina Romanescu. (Biblioteca Județeană Argeș - Rubrică Online).
În perioada 04 - 10 iunie - ATELIER 3 - Expoziție de pictură - grafică - perspectivă - volum - crochiu, realizată de elevii claselor de Arhitectură de la Liceul de Arte Dinu Lipatti; recital susținut de elevii clasei de Actorie de la Liceul de Arte Dinu Lipatti și de studenți de la Secția Actorie a Universității din Pitești. (Holul Bibliotecii Județene Argeș).
În perioada 04 - 10 iunie - FESTIVALUL DE CARTE PENTRU COPII "Kidsfest", EDIȚIA a II-a. - Manifestare culturală, organizată de Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș și dedicată Zilei Internaționale a Copilului, cu scopul de a promova literatura pentru copii și de a încuraja lectura ca mijloc de relaționare între părinți și copii; manifestarea include prezentări de carte, lecturi publice, ateliere de creație, jocuri distractive. (Sala de Conferințe, Sala Tinerilor, Esplanada Bibliotecii, Zona pietonală).
În perioada 8 - 9 iunie - Ora 17.00 - CURS DE ROBOTICĂ PENTRU COPII - Curs de inițiere în robotică și programare, destinat copiilor cu vârstele cuprinse între 7 – 12 ani, desfășurat în cadrul Kidsfest, ediția a II-a; cursul reprezintă o alternativă viabilă de introducere a copiilor în lumea tehnică și digitală, prin lecții aplicative, desfășurate cu ajutorul unor instrumente adecvate de învățare. (Sala de Conferințe – Biblioteca Județeană Argeș).
Expoziții permanente și temporare organizate de Muzeul Golești sau în parteneriat cu alte instituții de cultură:
- Ateliere creative și recreative de week-end pentru copii și părinți, în fiecare sâmbătă și duminică, între orele 11.00 - 15.00. Ateliere de:
-
pictură (carton, lemn, piatră);
-
confecționat podoabe din mărgele;
-
cusături pe pânză;
-
decorațiuni din materiale ecologice.
-
-
Expoziție temporară Golescu - memoria unei vechi familii boierești, în colaborare cu Muzeul Municipiului București - vernisaj 10 iunie la MMB.
-
Expoziția temporară - Din zestrea Maramureșului, organizată în colaborare cu Muzeul de Etnografie din Baia Mare.
-
Expoziție temporară - La fotograf…doamnele și domnișoarele Golescu – în parteneriat cu Muzeul Municipal Câmpulung și Muzeul Municipal Curtea de Argeș
-
Expoziție de costume populare și piese textile de interior din Argeș și Mușcel.
-
Călătorie în trecutul Goleștilor… Expoziție cu obiecte care au aparținut neamului Golescu.
-
Înveşnicirea sufletului - sacrul în viaţa ţăranului român, obiecte de patrimoniu deosebite: icoane pictate, icoane de vatră, pristolnice, dar şi copacul cu „cruci de jurământ".
-
Povești colorate din Ucraina. Portul, tradițiile și arhitectură tradițională prin ochii copiilor ucraineni – retrospectivă a participării Ucrainei la Concursul Internațional de pictură a Muzeului Golești.
-
Expoziție temporară de artă contemporană a artistului Ion Pantilie - Mare, Munte, Stare;
-
Expoziții permanente în casele din Cerbu Argeș și Câmpulung Muscel.
-
Expoziție Din comorile Transilvaniei - cămașa femeiască, în colaborare cu Muzeul Municipal Câmpulung și Muzeul de Etnografie al Transilvaniei (secția de etnografie a Muzeului Municipal Câmpulung).
-
Activități de recreere: - Tiroliană; - Echitație cu ponei.
MUZEUL GOLEȘTI își așteaptă vizitatorii în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 09.00 - 18.00.
MUZEUL JUDEȚEAN ARGEȘ:
Planetariul (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor).
Spectacolele Planetariului sunt între orele 09.00 - 17.00, de marți până duminică, doar cu programare la telefon: 0723.344.586.
Expoziţia Flori de mină - Comorile adâncurilor (Sediul Central, Corpul B / Str. Armand Călinescu, nr. 44)
Program de vizitare: luni - duminică, 09.00 - 19.00
Galeria Naţională de Artă Naivă (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor)
Program de vizitare: luni - duminică, 09.00 - 19.00
Muzeul Sportului Argeşean ,,Campionii" (Sediul Central, Corpul B / Str. Armand Călinescu, nr. 44, Intrarea din Bulevardul Eroilor)
Program de vizitare: luni - duminică, 09.00 - 19.00
Castrul roman Câmpulung - Jidova (Câmpulung, şoseaua DN 73, jud. Argeș)
Program de vizitare: luni - duminică: 09.00 - 17.00
Lapidarium (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44)
Program: luni - duminică: 09.00 - 19.00
Casa Memorială „Dinu Lipatti" (Comuna Leordeni, Sat Ciolcești, jud. Argeș)
Program de vizitare: luni - duminică: 09.00 - 17.00
Cetatea Poienari (Căpățâneni, comuna Arefu, județul Argeș)
Închisă pentru lucrări de conservare și reabilitare
Expoziții temporare organizate de MUZEUL JUDEȚEAN ARGEȘ:
Expoziția absolvenților Liceului de Arte „Dinu Lipatti", Galeria Națională de Artă Naivă
- Expoziție temporară - SPECII DE PLANTE RARE DIN HERBARUL MUZEULUI JUDEȚEAN ARGEȘ (Galeria Națională de Artă Naivă).
- Holul Muzeului Județean Argeș, intrarea din Bulevardul Eroilor, „Exponatul lunii", Tezaurul de denari romani republicani de la Valea Nenii