Comuna Lerești a devenit stațiune turistică de interes local


Este o adevărată mândrie pentru noi, argeșenii, faptul că încă o localitate a fost atestată oficial de Guvern ca stațiune turistică de interes local


Este o adevărată mândrie pentru noi, argeșenii, faptul că încă o localitate a fost atestată oficial de Guvern ca stațiune turistică de interes local.

Comuna Lerești merită din plin acest statut datorită potențialului turistic natural pe care îl are, precum și datorită încărcăturii istorice și culturale de aici, dovadă stând importantele vestigii arheologice și monumentele cultural-istorice care se regăsesc pe teritoriul localității.

"Felicit pe domnul primar Marian Toader și echipa sa de la Primăria și Consiliul Local Lerești pentru faptul că au obținut oficial statutul de stațiune turistică de interes local. Acest lucru înseamnă nu doar creșterea potențialului turistic și atragerea de noi investitori în domeniul de HoReCa, ci și deschidere unor noi oportunități de finanțare. Pe scurt, înseamnă că Lereștiul se va dezvolta și mai mult!", a declarat Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă.

Comuna Lereşti este situată în nordul judeţului Argeş, în pitoreasca zonă a Muscelului, la o distanță de 60 km faţă de Piteşti şi la 5 km faţă de Câmpulung. Monumente ale naturii ca Piatra Craiului, Păpuşa şi Iezerul, precum și minunatele locuri de odihnă ca Voina, Brusturet, Dealul Sasului, Valea lui Ivan, îi conferă un statut aparte. Lereştiul este așezat pe partea stângă a apei "Râul Târgului", fiind străjuit armonios de două dealuri. La răsărit se află prelungirea culmii muntelui Strâmtu, numită "Plaiul Oilor", deoarece pe aici primăvara urcau oile la munte la păşunat şi tot pe aici toamna coborau. În fundalul nordic al Lereștiului se înalță semeț munţii "Păpuşa" şi "Iezerul Mare", împăduriţi aproape până la vârfuri.

Comuna Lereşti constituie punctul de plecare spre numeroase obiective turistice, cum ar fi: Castrul Roman Jidova, Mănăstirea Negru - Vodă Câmpulung, Mausoleul de la Mateiaş - Valea Mare Pravăţ, Mănăstirea Ciocanu din Bughea de Jos, Vârful Iezer, Barajul Râuşor.

La Lerești are loc și "Festivalul covrigilor cu ou", unul dintre cele mai așteptate evenimente din an, la care gospodinele, dar și tinerii se întrec în a prepara cei mai buni covrigi cu ou, un produs tradițional cu specific muscelean.

Județul Argeș mai are două stațiuni turistice, Albeştii de Muscel (de interes local) și Dâmbovicioara (de interes naţional).