Ateliere de vară și tabere de meșteșuguri tradiționale

 

În fiecare vacanță de vară, instituțiile subordonate ale Consiliului Județean Argeș organizează ateliere de vară și tabere de meșteșuguri tradiționale unde invită copiii să-și descopere talentul artistic și să petreacă o vacanță mai frumoasă, plină de activități culturale. 

Taberele de vară de la Muzeul Goleşti sunt o adevărată magie în care copiii petrec timp liber în mod creativ, socializează, se descoperă unul pe altul, leagă prietenii, învaţă, prin distracţie şi imaginaţie, să creeze, într-un mediu sigur, prietenos şi curat. Fii creativ, petrece timp de calitate şi crează-ţi propriile amintiri din vacanţa de vară la Muzeul Goleşti!

În perioada de vară 2021, Muzeul Golești organizează tabere de meșteșuguri (țesut, cusut, lemn, olărit), tabere de pictură (naivă, cu tematică etnografică)  și atelier de scriere creativă. Acestea fac parte din programul creativ Vacanța de vară…la țară!, după cum urmează:

 • 5-9 iulie - Pictură pe sticlă şi hârtie, ediţia a IV-a,  tabără de pictură, coordonator Cătălina Tuică, locul și orarul de desfășurare: parcul conacului Goleștilor, între orele 10.00-12.00.

 • 26-30 iulie - Atelier de creație „Sporul casei"

 • 2-6 august - Arta confecţionării ţesăturilor din lână, ediţia a IX-a, tabără de meșteșuguri tradiționale, coordonatoar Malvine Mocenco;

 • 9-14 august - Jocul în lemn, ediţia a VII-a, tabără de meșteșuguri tradiționale, coordonator Romulus Zamfir;

 • 16-20 august - Arta olăritului. Ceramica de Cucuteni, ediţia a IX-a, tabără de meșteșuguri  tradiționale, coordonatori Nicoleta și Ion Mitroi

În funcţie de solicitări  se va desfășura tabăra de creație „Arta confecţionării păpuşilor tradiţionale", ediţia a VIII-a, tabără de meșteșuguri  tradiționale sub coordonarea Elenei Nencov.

O altă instituție care organizează ateliere de vară pentru copii este Școala Populară de Arte și Meserii, astfel:

 • Actorie, Pictură  

 • Instrumente de suflat (nai, fluier, ocarină, saxofon, clarinet, trompetă) 

 • Canto muzică populară 

 • Dansuri (balet, dans modern, dans sportiv și dansuri populare) 

 • Vioară și Chitară 

 • Canto Muzică ușoară 

 • Pian, Acordeon și Orgă  

Atelierele sunt gratuite, se adresează copiilor cu vârste între 7 și 14 ani și se derulează în perioada 1 august – 1 septembrie, de luni până vineri între orele 10.00-18.00.  

Tabăra de meșteșuguri tradiționale este un eveniment emblematic al Școlii Populare de Arte, finanțat exclusiv de Consiliul Județean Argeș. 

Într-o lume acaparată de wi-fi, telefoane și tablete, tabăra de meșteșuguri tradiționale este, pentru copii, o experiență unică, în care își construiesc amintiri de neuitat: învață lucruri noi, leagă prietenii, lucrează și se distrează în același timp, în natură, alături de colegi care au aceeași pasiune – arta tradițională. 

Pe lângă atelierele de țesut-cusut, olărit, sculptură în lemn, fierărie, confecționat păpuși sau instrumente muzicale, copiii din tabăra de meșteșuguri au posiblitatea să-și testeze și talentele muzicale sau artistice, pentru că profesorii de la Școala Populară de Arte susțin și ateliere de pian, vioară, chitară și instrumente de suflat, de pictură, de dans modern și chiar de actorie.