Conferinta inchidere EDUC Plus

Pe data de 26 octombrie 2016 a avut loc la Bucuresti, la sediul  DGASPC Sector 1, conferinta de inchidere a proiectului „EDUCPLUS Formare permanenta si profesionalism pentru servicii de calitate acordate copiilor din sistemul de protectie" PEH021. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale – CRIPS si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1, parteneri in implementarea proiectului PEH021. La conferinta au participat reprezentanti ai Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din judetele beneficiare: Arad, Alba, Arges, Bacau, Buzau, Cluj, Ialomita, Mehedinti, Mures, Valcea, reprezentanti ai Fondului Roman de Dezvoltare Sociala si Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, precum si specialisti din cadrul DGASPC din alte sectoare ale municipiului Bucuresti si din alte judete, alaturi de membri ai CRIPS si ai DGASPC Sector 1.

In cadrul conferintei, au fost prezentate rezultatele si impactul proiectului, urmarind axele principale: formarea personalului educativ din serviciile de tip rezidential, bunele practici de parteneriat public-privat si participarea copiilor. Beneficiarii proiectului au prezentat experientele locale in implementarea acestui proiect, subliniind importanta formarii educatorilor din serviciile de protectie si succesul de care s-au bucurat modelul de formare propus, activitatile care au stimulat participarea copiilor, evenimentele dedicate intaririi parteneriatului public-privat.

De asemenea, s-au conturat o serie de perspective de viitor in ceea ce priveste continuarea demersurilor de profesionalizare a educatorilor din serviciile de protectie a copilului, identificarea unor noi nevoi de formare, nevoia de a lucra in comun cu cadrele didactice in vederea cresterii sanselor de integrare a copiilor din serviciile de tip rezidential si, totodata, crearea de parteneriate public-private si inter-publice pentru integrarea sociala a copiilor aflati in SR.

Cu prilejul conferintei, au fost lansate cele mai recente rezultate ale proiectului, respectiv ghidul „Dezvoltarea capacitatii personale de actiune", ghid practic pentru educatorii din serviciile de tip rezidential care a constituit suportul de curs in cadrul Modulului IV de perfectionare, si brosura electronica prezentand bune practici de parteneriat public-privat „Impreuna pentru incluziunea sociala si non-discriminarea copiilor din servicii rezidentiale". Ca element de sustenabilitate, site-ul Centrului Virtual de Resurse CVR Trainer va continua sa asigure o platforma de intalnire a formatorilor si profesionistilor din domeniul social si va pune la dispozitia acestora, si dupa finalizarea proiectului, resurse utile in munca sociala si in demersurile de formare.

Proiectul Educ Plus PEH021 s-a derulat in perioada 26 mai 2015 – 31 octombrie 2016, fiind finantat cu sprijinul Programului RO10-CORAI, program finantat de Granturile SEE 2009-2014 si administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala.

Scopul proiectului a fost imbunatatirea sanselor de integrare sociala a copiilor si tinerilor din sistemul de protectie gazduiti in servicii de tip rezidential prin promovare de strategii, masuri si programe de formare care vizeaza cresterea profesionalismului personalului educativ si bunele practici de parteneriat public-privat pentru incluziune sociala si non-discriminare.

Bugetul proiectului a fost de 762,190.00 lei valoarea totala a costurilor eligibile, reprezentand: 583,075.35 lei valoarea grantului SEE provenind din sursa externa; 102,895.65 lei cofinantare publica inclusa in finantarea nerambursabila; 76,219.00 lei cofinantare privata (contributia CRIPS).

Pentru multe informatii despre proiectul EDUC PLUS va invitam sa accesati site-ul www.cvr-trainer.crips.ro. Pentru informatii suplimentare despre proiect, va rugam sa ne contactaţi pe adresa de mail: crips1@@crips.ro, telefon (021) 225.00.84, tel/fax: (031) 402.27.95 persoana de contact Mirela Turcu, Manager proiect.