Ziua Veteranilor - ceremonie militară și religioasă


În România, 1.748 veterani de război mai sunt astăzi în viață, iar dintre aceștia 40 în Argeș.


În România, 1.748 veterani de război mai sunt astăzi în viață, iar dintre aceștia 40 în Argeș.  

În semn de recunoaștere a meritelor acestora pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale şi a intereselor României, pe 29 aprilie este marcată Ziua veteranilor de război. 

Astăzi, Garnizoana Pitești a organizat o ceremonie militară și religioasă cu depuneri de coroane și jerbe de flori la Cimitirul Eroilor. La ceremonie a participat și veteranul de război maior în retragere Dumitru Din, în vârstă de 103 ani. La 18 ani a plecat voluntar în război. A luptat pentru eliberarea părţilor centrale şi sudice ale Basarabiei dar și la campania Armatei a 4-a pentru cucerirea Odessei. Rănit, după aproximativ 8 ani de zile de front a fost lăsat la vatră. A fost decorat cu „Medalia Crucea Comemorativă a celui de-al Doilea Război Mondial, 1941-1945". 

Alături de cadrele militare prezente la eveniment și de asociațiile de veterani, reprezentanții autorităților locale și județene au depus, la Monumentul Eroilor, coroane și jerbe de flori, în semn de omagiu pentru sacrificiul militarilor români căzuți pe front. 

Delegația Consiliului Județean Argeș a fost condusă de vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu.  

"Suntem datori să arătăm recunoștința noastră acestor oameni care au pus dragostea de țară mai presus de viața lor. Mă bucur că și astăzi am avut onoarea să îl salut pe domnul Dumitru Din, a cărui povestea de viață este plină de demnitate și curaj, și i-am transmis respectul și aprecierea mea. Le urez tuturor veteranilor și văduvelor de război sănătate și viață cât mai lungă!" - Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.  

Video ziua veteranilor: 

 

 

Galerie foto: