Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită cu muzică, dans, teatru de păpuși, jocuri, basme și baloane


Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită cu muzică, dans, teatru de păpuși, jocuri, basme și baloane


De 1 iunie, toți copii dornici de aventuri în lumea poveștilor sunt invitați la Corbi, unde vor lua parte la lansarea jocului de aventuri  "Tărâmul Magic", organizat de GAL-ul "Ținutul Posadelor", luni, 1 Iunie, ora 10.00, în centrul comunei Corbi, împreună cu personaje de poveste cum ar fi: Sânziana, Catarina, Ionică cel Viteaz, Vrăjitorul Salman și Goliat. Cei mici vor trebui să dezlege mistere pentru a-l ajuta pe Vrăjitorul Salman să înlăture blestemul abătut asupra Neamului Corbilor .

Doritorii de aventură, între 7 și 77 de ani, se pot înscrie la e-mail taramul.magic@gmail.com sau la tel. 0752.119.084, până vineri, 30 mai.

Instituțiile de cultură finanțate de Consiliul Județean Argeș vor marca Ziua Internațională a Copilului în perioada 28 mai – 1 iunie, oferind celor mici spectacole, expoziții de pictură, desene pe asfalt, acces gratuit la Muzeul Județean Argeș, Galeria de Artă și la Teatrul "Așchiuță", precum și întâlniri cu personaje de basm.

  • Joi, 28 mai, ora 12.00 - Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești - scenete, dans, poezie și cântec în parcul Goleștilor. Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, instituţie finanţată de Consiliul Judeţean Argeş, organizează  joi, 28 mai 2015, în parcul Goleştilor, începând cu orele 1200, manifestarea cultural-artistică  1 iunie – Ziua internațională a copilului. Menirea proiectului, inițiat de instituția noastră, constă în stimularea potenţialului artistic al copiilor şi se adresează grădiniţelor din judeţul Argeş. În cadrul evenimentului vor fi prezentate scenete, momente de dans, poezie şi cântec, susţinute de micuţii artişti. La această acțiune, vor participa 70 de copii de la Grădiniţa Lumea Copiilor -Topoloveni, Ansamblul Trivale Junior de la Palatul Copiilor – Piteşti și Liceul de Artă Dinu Lipatti – Pitești. 

  • Vineri, 29 mai, ora 12.00 – Școala Populară de Arte și Meserii Pitești - program artistic și expoziție de pictură, la sediul instituției. Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, organizează vineri, 29 mai 2015 începând cu orele 12:00, un program cultural-artistic dedicat zilei de "1 iunie - Ziua Copilului", ce se va desfășura în sala de spectacole a Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești. Evenimentul va cuprinde momente de canto muzică-ușoară, canto folclor și interpretare la instrumente muzicale, pregătite de elevi și profesori ai Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești. De asemenea, în cadrul manifestării va fi expusă și o expoziție de pictură cu lucrări realizate de elevii claselor coordonate de prof. Baltă Laurențiu și Elena Zavulovici, care își vor expune șevaletele în curtea școlii.

  • 29 mai – ora 10.00 – Festivalul "Zilele Artelor la Pitești" – Muzeul Județean Argeș – Galeria de artă "Rodolf Schweitzer–Cumpăna". Muzeul Judeţean Argeş în parteneriat cu Fundația Culturală Artex organizează, vineri, 29 mai 2015,ora 10.00 la Galeria de Artă Rodolf Schweitzer–Cumpăna din Pitești, cea de-a treia ediție a Festivalului „Zilele Artelor la Pitești". Evenimentul face parte din al doilea an de sustenabilitate a proiectului „Galeria de Artă Rudolf Schweitzer-Cumpăna - artă şi cultură". Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, în cadrul evenimentului se vor desfăşura o serie de activităţi ce vor marca această zi. Astfel, ediţia de anul acesta va fi dedicată copiilor dar şi părinţilor. Startul activităţilor pentru copii va fi dat la ora 10.00, în bulevardul Republicii, nr.33, prin deschiderea oficială a evenimentului, după care, în faţa Fântânii Arteziene, elevii Licelului de Artă „Dinu Lipatti" din Piteşti, conduşi de doamnele profesoare Moraru-Ciurea Ilinca şi Anca Giura vor susuţine ateliere de arhitecură şi desene pe asfalt. Cât timp copiii se vor delecta în cadrul atelierelor de arhitectură şi desen, părinții vor fi invitați să viziteze Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna".Între orele 11.30 şi 12.00, la Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna"din Pitesti (str.Republicii, nr.33), va fi organizat un concert, duet clarinet şi flaut prin participarea copiilor talentaţi ai Licelului de Artă „Dinu Lipatti", sub îndrumarea profesorilor Grancea Raluca şi Dinuță Lucian.

  • Sămbătă, 30 mai - Muzeul Județean Argeș – copiii vor avea intrare gratuită la secțiile de Istorie, Științele Naturii, Flori de Mină, Artă Naivă, Muzeul Sportului și la Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna" (bd. Republicii nr. 33).

  • Sămbătă, 30 mai – ora 11.30 - Teatrul "Așchiuță" – spectacol gratuit pentru copii. Teatrul pentru Copii și Tineret "Așchiuță" asigură, în limita locurilor disponibile, fără rezervare, intrarea gratuită a copiilor, la piesa "Scufița roșie".

  • Luni, 1 Iunie, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești oferă acces gratuit la vizitarea expozițiilor, în intervalul 9.00-18.00.

  • Luni, 1 iunie, ora 10.00, în Parcul Lunca Argeșului – invitație în lumea basmelor oferită de Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" și Centrul Europe Direct. De 1 iunie, la ora 10.00, în Parcul Lunca Argeșului, voluntarii de la Centrul Europe Direct și de la Secția Tineret a Bibliotecii Județene "Dinicu Golescu" se vor costuma în personaje de basm și vor invita copii prezenți să citescă împreună din basmele și poveștile ale căror personaje le reprezintă. Cei mici vor fi serviți cu floricele, vor primi baloane și vor fi pictați pe față. La final, centru Europe Direct va distribui gratui copiilor cărți, materiale și pliante provenite de la Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene.

  • Luni, 1 iunie, ora 11.00 – Centrul Județean de Conservare și Promovarev a Culturii Tradiționale Argeș – Concurs județean de folclor. În data de 1 iunie 2015, începând cu ora 11.00, C.J.C.P.C.T. Argeș va organiza la sediul propriu (Str. Armand Călinescu, nr. 14, Piteşti, în incinta Colegiului „I.C. Brătianu"), Concursul judeţean al soliştilor vocali şi instrumentişti de muzică populară „Mugurii folclorului argeşean", ediţia a VIII-a, la care vor participa aproximativ 40 de copii talentați din judeţul Argeş.