Vizita in Arges a Ambasadorului Republicii Iran în România - 19.03.2015


Vizita in Arges a Ambasadorului Republicii Iran în România - 19.03.2015


Joi, 19 martie, Președintele Consiliului Județean Argeș s-a întâlnit cu Ambasadorul Republicii Islamice Iran în România, E.S. Domnul HAMID MOAYYER, care a efectuat o vizită de lucru în județul Argeș, fiind însoțit de Dl. Mojtaba Ramezani, Atașat Economic.

Programul a debutat cu o întalnire la sediul Palatului Administrativ, unde înalții oaspeți au purtat discuții cu reprezentanții autorităților județene și ai Camerei de Comerț și Industrie Argeș, inițiatorii acestei vizite.

În cadrul discuției, reprezentanții părții române au prezentat profilul economic al județului, accentuând elementele care generează mediul investițional în Argeș, dar și potențialul de export al județului și principalele posibilități de investiții, precum turismul sau infrastructura.

La rândul său, înaltul oaspete iranian a vorbit despre relansarea relațiilor bilaterale la nivelul schimburilor comerciale româno-iraniene, care trebuie să cunoască o creștere mai accentuată. De asemenea, Ambasadorul Republicii Islamice Iran în România a propus ca primă măsură a acestei relansări, organizarea unei vizite în Iran a reprezentanților autorităților județene precum și a unei delegații a oamenilor de afaceri din Argeș, cu scopul de a identifica oportunități de cooperare în domeniul economic și nu numai.

Ca prim pas în dezvoltarea unui parteneriat de colaborare, Președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, a propus activarea unei comisii mixte care să identifice punctual domeniile și oprtunitățile reale de colaborare, în beneficiul ambelor părți.

Programul a continuat cu discutii de lucru la sediul Camerei de Comerț și Industrie Argeș.