Vila Florica ramâne in patrimoniul Consiliului Judetean Arges


Vila Florica ramâne in patrimoniul Consiliului Judetean Arges


Vila Florica rămâne în patrimoniul Consiliului Județean Argeș. Astăzi, miercuri, 11 octombrie 2017, plenul Camerei Deputaților a votat Legea privind achiziționarea Ansamblului Conacului Brătianu (Vila Florica) de la Ștefănești în care funcționează Centrul de Cultură Brătianu, instituție de cultură a Consiliului Județean Argeș. Conform acestei legi Vila Florica se achiziționează cu bani de la bugetul de stat.

"Argeșul a reprezentat și va reprezenta un  simbol atunci când vorbim de istorie și momentele cele mai importante ale istoriei țării noastre. Un astfel de simbol este Vila Florica știut fiind faptul că familia Brătianu este familia care a întemeiat România modern. Din prima zi a mandatului meu, am făcut tot ceea ce este necesar ca Vila Florică să rămână în patrimoniul județului Argeș. Mă bucur că efortul depus a avut rezultat dorit și că astăzi avem siguranța că Ansamblul Conacului Brătianu – Florica va rămâne în patrimoniul județului nostru. Vreau să multumesc tuturor celor care au fost alături de noi în tot acest timp și nu în ultimul rând parlamentarilor care au susținut această inițiativă legislativă" – președinte Dan Manu.

Demersului conducerii Consiliului Județean Argeș i s-au alăturat mai mulți academicieni și oameni de cultură ce au semnat un memorandum de susținere pentru achiziționarea Vilei Florica.