Vila Florica, premiera filmului „Ion I.C. Brătianu - Un constructor al României Mari"


Vila Florica, premiera filmului „Ion I.C. Brătianu - Un constructor al României Mari"


Miercuri, 24 ianuarie 2018, la Vila Florica a avut loc prezentarea, în premieră, a filmului documentar„Ion I.C. Brătianu - Un constructor al României Mari", realizat de doamna Lucia Hossu Longin. Este cel de-al 13-lea film al seriei documentare „Oamenii mari care au făcut România Mare", parte a proiectului „România Mare, Primul Centenar" menit să marcheze evenimentul de hotar pentru naţiunea română. De numele marelui om politic se leagă intrarea României, într-un moment decisiv, în Primul Război Mondial, pentru a împlini un ideal - Unirea de la 1 Decembrie 1918.

Cu această ocazie, doamna Lucia Hossu Longin a punctat și faptul că astăzi, un simbol al patrimoniului României, "Vila Florica", a fost salvat și datorită eforturilor depuse de conducerea Consiliului Județean Argeș. După cum se știe, la finele anului trecut, Vila Florica a fost preluată de Ministerul Culturii și dată în administrare Consiliului Județean Argeș.

La eveniment, alături de conducerea CJ Argeș s-au aflat și membri fondatori ai proiectului național "Respect pentru Valorile Naționale", academicianul Nicolae Noica, parlamentari, consilieri județeni, cadre didactice, tineri elevi.

De asemenea, după ce marți, 23 ianuarie, Flacăra Centenarului Marii Uniri a fost aprinsă la Muzeul Golești și a fost depusă pe biroul Regelui Ferdinand, miercuri, 24 ianuarie 2018, Flacăra Centenarului a fost adusă la cripta familiei Brătianu, făuritorii unirii de la 1 Decembrie 1918.

Galerie foto