Un General cât un Centenar, celebrat de Consiliul Județean Argeș, la Mioveni


Un General cât un Centenar, celebrat de Consiliul Județean Argeș, la Mioveni


În România Centenară, Argeșul își respectă valorile. Joi, 29 noiembrie 2018, la ora 11.00, va avea loc o întâlnire cu generalul de brigadă în retragere Constantin Năstase, la Muzeul Cula Racovița din Mioveni, un loc de suflet al generalului Năstase, întrucât acest muzeu reprezintă propria-i creație, fiind unul din multitudinea de proiecte culturale și sociale în care s-a implicat de-a lungul vieții.

Evenimentul se anunță a fi unul emoționant și asta pentru că, pe langă faptul că îi va fi înmânată generalului Constantin Năstase Medalia Centenară și Tricolorul regal, cu acest prilej va avea loc și o întâlnire între generații. Studenți ai Facultății de Istorie din cadrul Universității din Pitești și elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre "Basarab I" din Pitești, împreună cu elevi din Mioveni, vor avea ocazia să afle amănunte despre istoria trăită de un erou al Argeșului.

Constantin Năstase s-a născut pe 3 iunie 1915 în Mioveni și este absolvent al Școlii Normale „Carol I" din Câmpulung Muscel. A luptat în cel de Al Doilea Război Mondial, participând la campania din Est de la început, din iunie 1941, și până la întoarcerea în țară, în anul 1944. A luptat ca ofițer al Armatei Române în bătălia pentru Odessa și în confruntarea de la Cotul Donului.

Ulterior, a devenit profesor de matematică și fizică, după absolvirea Facultății de Matematică și Fizică a Universității din București.