Statia de asfalt Cateasca a fost data in folosinta


Statia de asfalt Cateasca a fost data in folosinta


Miercuri, 27 iulie a.c., a avut loc darea în folosință a Stației de asfalt de la Căteasca, obiectiv  aflat în administrarea Regiei Județene de Drumuri Argeș. În prezența președintelui Consiliului Județean Argeș, Dan Manu și a vicepreședinților Simona Brătulescu și Ion Mînzînă stația a produs, miercuri, primele tone de asfalt.

"Stația produce 50 - 60 de tone de asfalt pe oră. Avem drumuri suficiente de întreținut, de plombat, de făcut covoare  asfaltice. Le transmit tuturor argeșenilor că este un nou început și una dintre marile priorități pe care noi le avem înseamnă infrastructura, drumurile. Ne ținem de cuvânt și o dovadă este și ceea ce s-a întâmplat aici la Cătească - pornirea stației de asfalt", a spus președintele Dan Manu.

Stația de asfalt a fost achiziționată de Consiliul Județean Argeș, prin licitație publică, în luna noiembrie 2014, firma câștigătoare a licitației fiind SC VIKOS IMPEX UTILAJE SRL, din Ucraina. Valoarea contractului a fost de aproximativ 32 de miliarde de lei vechi.

Productia de asfalt din Stația Căteasca  urmează a fi folosită atât pentru desfășurarea obiectului de activitate al R.A.J.D. Argeș RA (lucrări de investiții, reparații și întreținere drumuri județene), cât și pentru comercializarea mixturii asfaltice către terți, urmărindu-se astfel eficientizarea și rentabilizarea activității R.A.J.D. Argeș, cât și încasarea de venituri suplimentare  prin valorificarea produsului.