Seminar cu tema "NU abuzului – DA drepturilor copilului"


Seminar cu tema "NU abuzului – DA drepturilor copilului"


Marți, 20 noiembrie 2018, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Argeş, a avut loc seminarul cu tema "NU abuzului – DA drepturilor copilului", editia a IX-a, acțiune prilejuită de marcarea zilelor de 19 noiembrie – Ziua Mondială de Prevenire a Abuzului asupra Copiilor şi 20 noiembrie – Ziua Internațională a Drepturilor Copilului.

Evenimentul a fost organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, în parteneriat cu Asociaţia "Sf. Spiridon şi Irina". Au participat reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice, reprezentanţi ai ONG-urilor, specialişti din domeniul protecţiei copilului, educaţiei şi sănătăţii, mass-media, precum și membrii Echipei Intersectoriale Locale Argeș în domeniul prevenirii și combaterii exploatării copiilor prin muncă, a violenței asupra copilului și a violenței în familie.

Scopul evenimentului a fost acela de a promova importanţa familiei pentru dezvoltarea bio-psiho-socială a copilului, precum şi de a implica activ instituţiile publice, autorităţile administraţiei publice, societatea civilă, mass-media, în asigurarea protecţiei şi promovării drepturilor copilului, inclusiv în prevenirea şi combaterea violenţelor de orice fel îndreptate împotriva copilului şi a violenţei în familie.

Pe lângă marcarea celor două evenimente, a avut loc și întâlnirea semestrială cu asistenții sociali din cadrul primăriilor din județ.

De asemenea, au fost prezentate aspecte privind tendințele în dezvoltarea serviciilor de asistență socială și protecție a copilului, precum și informații privind implementarea Proiectului "TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor "

Galerie foto: