S-a deschis „Simfonia Lalelelor", ediția a 46-a: Pitești, 21 - 23 aprilie 2023!


Simfonia Lalelelor, evenimentul reprezentativ pentru Pitești, datorită căreia municipiul este cunoscut în toată lumea drept „Orașul lalelelor", s-a deschis astăzi în mod oficial


"Știm că floarea reflectă trei lucruri - iubirea, bucuria şi pacea, dar și că doar oamenii buni iubesc florile, iar piteștenii și argeșenii, din fericire, indiferent de vârstă, iubesc florile(...)" - Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

Simfonia Lalelelor, evenimentul reprezentativ pentru Pitești, datorită căreia municipiul este cunoscut în toată lumea drept „Orașul lalelelor", s-a deschis astăzi în mod oficial.

Ediția a 46-a a Simfoniei Lalelelor stă sub semnul jubileului, în primăvara lui 2023 împlinindu-se 50 de ani de la înflorirea primelor lalele plantate în Pitești ! Tematica expoziției florale a festivalului din acest an este, prin urmare, „Pitești, de 50 de ani, Orașul lalelelor !".

Conducerea Consiliului Județean Argeș, președintele Ion Mînzînă, vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, a fost alături de primarul Cristian Gentea și de oaspeții administrației locale veniți la Pitești din țară dar și de peste hotare.

Ion Mînzînă, președinte C.J. Argeș: "Simfonia lalelelor" este expoziţia dendro - floricolă cea mai cunoscută din România și, din fericire, cunoscută chiar și la nivel internațional. Dat fiind faptul că această ediție stă sub semnul jubileului, în primăvara acestui an împlinindu-se 50 de ani de la înflorirea primelor lalele plantate în Pitești, se cuvine să amintim aici și numele celor care au făcut posibilă „Simfonia Lalelelor" - inginerul Gheorghe Popa, fost inginer şef al Administraţiei Serelor, Pepinierelor şi Parcurilor Piteşti (1966-1979), prof. dr. Petre Popa, istoric, ex viceprimar al municipiului Piteşti (1968-1979),  Alexandru Popa, fost director al Administraţiei Serelor, Pepinierelor şi Parcurilor Piteşti (1970-1990), arhitect Nicolae Ernst, fost arhitect-şef al Primăriei municipiului Piteşti (1977-1993), Valeriu Nicolescu, fost primar al municipiului Piteşti (octombrie 1974 – aprilie 1982), și nu în ultimul rând, numele "părintelui" simfoniei, dr. ing. Ilarie Isac, cercetător principal la I.C.P.P. Mărăcineni-Piteşti, fost director al Trustului Pomiculturii (1977-1981 şi 1986-1990), cel care a avut ideea organizării "Simfoniei Lalelelor" și care anul acesta a împlinit 90 de ani. Celor care mai sunt printre noi le mulțumim, iar celor care au trecut la cele veșnice le aducem un pios omagiu. Revenind la zilele noastre, îl felicit pe primarul Cristian Gentea, echipa sa, și pe toți cei implicați în organizarea Simfoniei Lalelelor. În ultimii ani expoziția a căpătat o altă amploare, iar Parcul Lunca Argeșului este menit pentru a găzdui această expoziție. Știm că floarea reflectă trei lucruri - iubirea, bucuria şi pacea, dar și că doar oamenii buni iubesc florile, iar piteștenii și argeșenii, din fericire, indiferent de vârstă, iubesc florile, fie că vorbim de lalele, zambile, narcise sau trandafiri !".

Galerie foto: