Reabilitarea Blocului operator al Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti


Reabilitarea Blocului operator al Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti


Miercuri, 13 ianuarie, la Spitalul Județean de Urgență Pitești, conducerea Consiliului Județean Argeș și a Spitalului Județean de Urgență au susținut o conferință de presă, în cadrul căreia au prezentat clarificări privind situația unității sanitare argeșene, precum și proiectele de investiții pentru acest an.

Totodată, a avut loc recepția lucrărilor de reabilitare și dotare cu aparatură a patru săli de operații din cele opt ale blocului operator, investiție finanțată de Consiliul Județean Argeș, în valoare de peste 4 miliarde lei.

Sălile au fost pavate cu tarchet antistatic cu inserții de cupru, pereții au fost capitonați cu tarchet ignifug antibacterian cu ioni de argint, au fost înlocuite ghilotinele prin care se introduc în sala de operație instrumentele sterilizate și s-au achiziționat șase mese din inox și dulapuri noi pentru instrumentarul medical.

S-au înlocuit în integralitate instalațiile sanitare,  instalația electrică a blocului operator, fiind montate siguranțe automate, și tâmplăria internă și externă, ferestrele fiind prevăzute cu folie protectoare heliomată.

De asemenea,  a fost achiziționată o lampă de operație de ultimă generație, în valoare de 16.000 euro, iar la celelate lămpi au fost înlocuite neoanele. Spălătoarele blocului operator au fost dotate cu instalații de apă sterile, cu celulă fotoelectrică și uși batante.

O investiție de excepție a blocului operator constră într-un aparat de endoscopie și colonoscopie, de ultimă generație, în valoare de 2 miliarde lei, cu care se poate acționa în cazul hemoragiilor digestive, suspiciune de tumori, cauterizarea focarelor de sângerare interne și permite prelevarea problelor pentru biopsii fără a mai fi necesară incizia.

Pentru anul 2016, se dorește reabilitarea ambulatoriului de specialitate, modernizarea a încă două săli de operații, precum și achiziționarea de aparatură medicală performantă. De asemenea, prioritare sunt întocmirea studiilor de fezabilitate pentru clădirea Spitalului Județean de Urgență Pitești și pentru Centrul de Radioterapie, ce va fi realizat lângă Secția de Oncologie.