Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a semnat trei noi contracte pentru asfaltarea drumurilor județene)


Vineri, 7 iunie, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a semnat trei noi contracte care vizează asfaltarea a trei drumuri județene. Prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny", Consiliul Județean Argeș a obținut o finanțare guvernamentală de 140 de milioane de lei, pentru 11 proiecte


Vineri, 7 iunie, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a semnat, în prezența secretarului de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Vlad Ștefan Niculae, trei noi contracte finanțate prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny".

Contractele vizează asfaltarea a trei drumuri județene:

# Modernizare DJ 739 Bârzești (DN 73D) - Negrești - Zgripcești - Beleți, L - 1,826 km, în comuna Vulturești. Valoarea totală a investiției este de 9.483.313, 21 lei.

# Modernizare DJ 703B Morărești - Uda, L - 1,699 km. Valoarea totală a investiție 7.418.530,44 lei.

# Modernizare DJ 732 C, Bughea de Jos - Malu - Godeni, L - 1,748 km. Valoarea totală a investiției este de 8.928.404,15 lei.

Reamintim că prin acest program național, Consiliul Județean Argeș a obținut o finanțare guvernamentală de 140 de milioane de lei, pentru 11 proiecte. Valoarea totală a acestora este de 180 de milioane de lei.

Până la acest moment, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă a semnat cinci din cele 11 proiecte finanțate prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny".

De altfel, primul proiect pentru care s-a obținut finanțarea a și fost finalizat. Este vorba de  "Modernizare DJ 703B Pădureți (DJ679) - Costești (DN 65A), L = 10,312 km la Lunca Corbului și Costești". Pe lângă asfaltarea propriu-zisă a drumului județean, în cadrul proiectului au fost prevăzute și lucrări de reparații la cele trei poduri existente pe traseu.

Cel de-al doilea proiect "Staţie de epurare ape uzate şi reţea de canalizare menajeră aferentă unităților medicale: Spitalul de Boli Cronice Călinești, Unitatea de Asistență Medico-Socială Călinești, Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Călinești și Centrul de Permanență Călinești din comuna Călinești" se află în implementare, faza de achiziție.