Președintele CJ Argeș Ion Mînzînă, pe șantierul DJ 503


Însoțit de administratorul public al județului, Cristian Puiu, și de primarul comunei Oarja, Constantin Bîlea, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a efectuat o vizită de lucru pe șantierul de pe drumul județean 503


Însoțit de administratorul public al județului, Cristian Puiu, și de primarul comunei Oarja, Constantin Bîlea, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a efectuat o vizită de lucru pe șantierul de pe drumul județean 503. Proiectul „Modernizare DJ 503 limita județului Dâmbovița - Slobozia - Rociu - Oarja - Catanele" este un proiect al Consiliului Județean Argeș, finanțat prin fonduri europene nerambursabile, Axa Prioritară 6 - Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de Investiții 6.1 - Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Este drumul cu cea mai mare lungime aflat în prezent în lucru dintre proiectele pe care Consiliul Județean Argeș le are cu finanțare pe fonduri europene - 42,034 de kilometri. Investiția va deservi 19.239 persoane, asigurându-se și accesul la coridoarele TEN-T și se ridică la suma de 100 milioane lei, din care 12,7 milioane reprezintă contribuția CJ Argeș, restul finanțării fiind pe fonduri europene.

"Suntem pe DJ 503, cel mai important drum pe care îl avem de executat anul acesta pe fonduri europene. Este și drumul care are cea mai mare lungime. Este un proiect care a început în 2018, ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 2022 și avem ca termen de execuție sfârșitul acestui an. Suntem bucuroși că am găsit aici oameni care muncesc și mergem până la Slobozia pe acest drum pentru a vedea cum își îndeplinesc obligațiile antreprenorii care au câștigat licitația. Așa cum am mai spus, principalul obiectiv al Consiliului Județean rămâne și anul acesta infrastructura rutieră. Poate că uneori cetățenii nu înțeleg că aceste investiții pe fonduri europene se fac cu mari eforturi. Depindem și de finanțarea pe care o avem la dispoziție, dar și de bunăvoința autorităților locale de a se implica în aceste proiecte. Aici suntem la Oarja, unde am găsit mereu deschiderea necesară. Îi mulțumesc pentru colaborare domnului primar și le mulțumesc și cetățenilor din comună pentru înțelegere, pentru că trebuie să suporte aceste părți mai puțin plăcute în realizarea proiectului" - Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

"DJ 503 tranzitează comuna Oarja de la sud la nord. Se circula destul de greu pentru că, de la Revoluție, singurele lucrări au fost cele de plombări. Este un drum benefic pentru cetățenii din comună, până la Slobozia și Ștefan cel Mare. Este un drum foarte tranzitat. În plus, cetățenii din această zonă beneficiau deja de alimentare cu apă și canalizare, astfel că acest drum vine să completeze infrastructura deja existentă.

Mulțumim pe această cale președintelui Ion Mînzînă și Consiliului Județean, proiectanților și executanților și sper ca totul să iasă bine, pentru ca oamenii să fie mulțumiți. Le cer scuze și oamenilor pentru că le-au fost stricate vechile podețe, însă în locul acestora, prin proiect, vor fi amenajate noi poduri, pe toată localitatea pe unde trece DJ 503" - Constantin Bîlea, primar comuna Oarja.

În prezent, stadiul fizic realizat este de 40%.

Președintele C.J. Argeș a fost astăzi pe șantierul tronsonul III al drumului (km 97+850 – km 97+856 - Slobozia și km 112 + 646 – km 140+308,76 - Negrași, Teiu, Rociu, Suseni, Oarja și Căteasca,  L= 27,669 km) unde lucrările sunt realizate în proporție de 34%.

Primul tronson (km 97+856-102+340, L = 4,484 km, comuna Slobozia) este finalizat, aflându-se în faza premergătoare receptiei. Lucrările pe Tronsonul II (km 102+340 – km 112+646, L= 10,306 km, în comunele Mozăceni și Negrași) sunt realizate în proporție de 72%.

Lucrările la DJ 503 trebuie terminate până la sfârșitul acestui an. În 2022, Consiliul Județean Argeș a finalizat, tot pe fonduri europene, asfaltarea drumului județean 504 limita jud. Teleorman - Popești - Izvoru - Recea - Cornățel - Vulpești (DN 65A), în lungime de 26 de kilometri.

Video - Președintele CJ Argeș Ion Mînzînă, pe șantierul DJ 503:

 

Galerie foto: