Pod nou in comuna Vulturesti


Pod nou in comuna Vulturesti


Vineri, 20 octombrie 2017, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a inaugurat noul pod de peste râul Argeșel, din comuna Vulturești. Este vorba de podul de pe DJ 739 Bârzești – Negrești – Zgripțești – Beleți, peste râul Argeșel, în comuna Vulturești.

Investiția, finanțată de la Bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală  cu 3.373.164 lei și de la bugetul Consiliului Județean Argeș cu suma de 185.967 lei, se află pe traseul drumului județean DJ 739, la km 0+145.

"Este un pod pe care îl inaugurăm în mai puțin de un an de zile. Podul a costat 36 de miliarde de lei vechi și face legătura dintre comuna Vulturești, sat Bârzești și comuna Beleți-Negrești. Este util nu numai localității Vulturești ci deservește direct și locuitorii din comunele: Davidești, Beleți-Negrești și Hârtiești. Vorbim de peste 10.000 de locuitori. De asemenea, asigură accesul la 4 școli, 2 cămine culturale și 5 biserici. Noi, anul acesta, am mai dat sume importante de la Consiliul Județean Argeș pentru școli, grădinițe, creșe. Suntem împreună cu doamna primar Irina Poșircă, împreună cu Consiliul Local, cu parlamentarii argeșeni, o echipă puternică și numai împreună putem face ceea ce este necesar" a spus președintele  CJ Argeș, Dan Manu, la eveniment.

Podul nou are trei deschideri de 21 m și o lungime totală de 72,2 m, lățimea părții carosabile fiind de 7 m, cu două trotuare de câte 1 m lățime fiecare.

La inaugurare, alături de conducerile CJ Argeș și Primăriei Vulturești, au mai fost prezenți parlamentarii de Argeș, consilieri județeni, primarii din zonă și cetățeni din localitate.