Ploaia torențială a distrus o parte din lucrările efectuate pe DJ 504


Marți, 08.06.2021, a fost rupere de nori în comuna Recea. O ploaie torenţială a distrus o parte din lucrările efectuate pe DJ 504.


Marți, 08.06.2021, a fost rupere de nori în comuna Recea. O ploaie torenţială a distrus o parte din lucrările efectuate pe DJ 504.

Astăzi, la solicitarea Consiliului Județean Argeș, o comisie formată din reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Cpt. Puică Nicolae", Administrației Bazinale de  Apă Argeș - Vedea, Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, Regiei Județene de Drumuri Argeș și C.J. Argeș au mers în comuna Recea pentru a constata, inventaria și evalua pagubele produse de inundații în localitate și la drumul județean DJ 504.

Pentru modernizarea drumului județean DJ 504, de la limita judeţului Teleorman-Popeşti-Izvoru-Recea-Cornăţel-Vulpeşti (DN65A), în lungime de 24,995 km, ce traversează comunele Popeşti, Izvoru, Recea, Buzoieşti, Consiliul Județean Argeș a accesat fonduri europeane. Lucrările de modernizare a acestui drum au început în vara anului trecut.

"Doresc să mulțumesc tuturor celor implicați în comisia de evaluare, pentru promptitudinea cu care au răspuns apelului făcut de Consiliul Județean Argeș. Așteptăm raportul oficial care va cuprinde  și o evaluare a pagubelor la drumul județean DJ 504." – Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

În paralel, specialiști de la Direcţia Strategii Sinteze Proiecte cu Finanțare Internațională a Consiliului Județean Argeș s-au deplasat în teren pentru a constata distrugerile produse de ape la drumul județean DJ 504. Din informarea întocmită de aceștia, reiese că: "Apa rezultată din precipitații și din cantitățile de apă acumulate de pe versanți au afectat lucrările executate (pe sectoare) pe drumul județean DJ 504 situate dreapta – stânga, între km. 125+218 – 128+140, la Recea, astfel: șanțurile săpate din pământ, accesele la proprietăți, podețe, podețe dalate transversale, casetele de lărgire drum au fost afectate de cantitatea mare de precipitații, agregatele au fost transportate de apă distrugând o parte din lucrările executate, colmatând șanțurile, podețele. În unele locuri apa a trecut de pe partea dreaptă, peste partea carosabilă, pe partea stânga a drumului afectând o parte din lucrările executate".

Consiliul Județean Argeș urmărește cu atenție lucrările din proiectele pe care le are în derulare.

 

Galerie foto