Masuri Comisie Disciplina la Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti


Masuri Comisie Disciplina la Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti


Marți, 12 septembrie a.c., președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a convocat conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești, respectiv pe managerul interimar Aurelian Gheorghe și pe directorul medical dr. Adrian Stoiculescu, cu privire situațiile create de abaterile de la actul medical și de comportament ale unor reprezentanți ai personalului unității sanitare.

Astfel, președintele Consiliului Județean Argeș a recomandat conducerii SJU Pitești să dispună întrunirea comisiei de etică și disciplină, care să analizeze condițiile în care s-a produs decesul unei paciente care prezenta și probleme cardiace, internată la Spitalul Județean de Urgență Pitești, precum și situația etică și profesională a medicului specialist cardiolog care a examinat această pacientă, respectiv dr. Dinu Iorgoveanu.

Cu această ocazie, au fost discutate și măsurile luate în cazul asistentei medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Pitești care a avut o atitudine necuviincioasă luna trecută, comisia de etică a Spitalului Județean de Urgență Pitești dispunând, în urma anchetei desfășurate, sancționarea prin mutarea acesteia la o altă secție a spitalului și penalizarea cu 10 % din salariu, pentru o perioadă de 3 luni.

"Consider că asemenea comportamente umbresc imaginea corpului medical și a Spitalului Județean de Urgență Pitești, aducând prejudicii atât cadrelor medicale, cât și pacienților, aceste situații deturnând adevărata misiune a celor care au depus jurământul de a salva și trata, îndatorirea morală în exercitarea meseriei personalului medical față de omul bolnav. Facem toate eforturile pentru a asigura desfășurarea în bune condiții ale actului medical, atât din punct de vedere administrativ, al dotărilor, cât și al resursei umane, însă nu putem tolera ca din cauza unor astfel de situații, care țin de moralitate și de empatia față de pacient, să aibă de suferit întreaga comunitate. Am recomandat conducerii Spitalului Județean de Urgență Pitești aplicarea tuturor măsurilor ca astfel de cazuri să nu se mai repete " – președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.