La Mulți Ani, Ștefănești !


Zi aniversară pentru orașul Ștefănești! Localitatea Ștefănești a împlinit 569 de ani de la prima atestare documentară, o localitate cu o istorie îndelungată şi însemnată nu numai pentru judeţul Argeş, ci şi pentru întreaga ţară.


Orașul Ștefănești este localitatea unde s-a scris istoria României 

Zi aniversară pentru orașul Ștefănești! Localitatea Ștefănești a împlinit 569 de ani de la prima atestare documentară, o localitate cu o istorie îndelungată şi însemnată nu numai pentru judeţul Argeş, ci şi pentru întreaga ţară.  

Aici se afla conacele a două mari familii (Vila Florica și Muzeul Golești) care și-au lăsat amprenta asupra istoriei României. Este vorba de familiile Golescu și Brătianu făuritorii României moderne. 

Programul manifestării dedicate Zilei Oraşului Ştefăneşti a cuprins premierea cuplurilor care au aniversat 50 de ani de căsătorie, premierea elevilor care au absolvit anul școlar 2020 – 2021 cu media 10 şi un moment artistic susținut de elevii şi profesorii de la Centrul Cultural Ştefăneşti.  

La aceste manifestări, executivul Consiliului Județean Argeș a fost reprezentat de președintele Ion Mînzînă, vicepreședintele Marius Nicolaescu, administratorul public Marius Cristian Puiu care au felicitat reprezentanții administrației locale și pe primarul Nicolae Velcea pentru activitatea depusă în scopul dezvoltării administrative, socio-economice și culturale a comunității. 

De altfel, primarul Nicolae Velcea, aflat la primul mandat, a prezentat și o parte din realizările și proiectele administrației locale. Este vorba de licitația publică pentru proiectul tehnic și execuție a sistemului de gaze în satul Golești, luni se va da ordinul de începere pentru asfaltarea a șase străzi, amenajarea a două fântâni arteziene și două parcuri în zona blocuri, asfaltarea mai multor străzi din zona satelor, amenajarea unei grădinițe, extinderea clădirii creșei din zona blocuri. 

"Felicitări domnule primar, felicitări Consiliului Local și la mulți ani cetățenilor orașului Ștefănești. Haideți să facem o promisiune, să ne vedem cu toții peste 6 ani, când veți sărbători 575 de ani de la prima atestare documentară a localității. Și să mai facem un exercițiu, să fie prezenți atunci și copiii care astăzi au fost premiați, să vedem ce s-a întâmplat cu viitorul lor. Astăzi inițiativa dumneavoastră de a premia cuplurile vârstnice și tinerii, oamenii care vin din urmă, tinerii care vin să ocupe locurile rămase libere, la un moment dat chiar și biologic, și să vedem ce au făcut ei în viață, ce au ajuns, ce au construit. Cred că genul acesta de exerciții sunt din ce în ce mai benefice pentru noi, pentru că, din păcate, nu trăim vremuri dintre cele mai frumoase, uităm de tradiții, uităm de trecutul nostru, și noi tocmai pentru asta avem obligația să permanentizăm aceste întâlniri, pentru că ele țin de trecutul nostru, de devenirea noastră, de tot ceea ce înseamnă românismul. Pierdem din vedere un lucru esențial, fără trecut nu putem avea viitor și astăzi să începem să construim pentru viitor. Domnule primar, încă o dată felicitările mele!", a fost mesajul transmis de președinte Consiliului Județean, Ion Mînzînă. 

 

Galerie foto