La mulți ani, România ! La mulți ani, argeșeni !


Astăzi, de Ziua Națională a României, mii de piteșteni au participat cu mic cu mare la manifestările organizate cu această ocazie.


Astăzi, de Ziua Națională a României, mii de piteșteni au participat cu mic cu mare la manifestările organizate cu această ocazie.  

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu, consilieri județeni, directori și reprezentanți ai administrației publice județene și locale le-au fost alături pe parcursul întregii zile. 

Programul zilei de 1 Decembrie a fost deschis de o ceremonie militară şi religioasă cu depunere de coroane de flori, desfăşurată în cursul dimineţii la Cimitirul Eroilor din Piteşti. 

După încheierea ceremoniei solemne de la Cimitirul Eroilor, manifestările au continuat în centrul municipiului Pitești, unde directorul Muzeului Județean Argeș, instituție subordonată Consiliului Județean Argeș, Cornel Popescu, a vorbit despre însemnătatea istorică a acestei zile. Ziua Națională a României este sărbătorită pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un moment important din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918.  

A urmat parada unităților militare din cadrul Garnizoanei Pitești, precum și a forțelor Jandarmeriei, Poliției, a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș și Salvamont Argeș, serviciu finanțat de Consiliul Județean Argeș, cu tehnica din dotare. 

Un moment emoționant a fost creat de elevii și profesorii Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești a Consiliului Județean Argeș, coordonați de managerul Elena Iagăr, care au defilat cu un drapel lung de 102 metri intonând cântece patriotice. 

La mulți ani, România ! 

La mulți ani, argeșeni ! 

Galerie foto: