Inaugurare GRADINITA DAVIDESTI 01.10.2014

DavideștiMiercuri, 1 octombrie, ora 10.00, la Davidești, în prezența președintelui Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, a primarului orașului Mioveni, Ion Georgescu, și a primarului comunei Davidești, Ion Sandu, a avut loc darea în folosință a Grădiniței Davidești, sat Olteanca. Valoarea investitiei este de 652.896 lei, TVA inclus, Consiliul Județean Argeș asigurând cofinanțarea.

Obiectivul dat în folosință constă în două săli de clasă, de 67 mp fiecare, o cancelarie, sală de mese, depozit materiale didactice și grupuri sanitare. Beneficiarii acestei lucrări sunt școlarii și preșcolarii din comuna Davidești, sat Olteanca, respectiv 32 copii - gradinița grupă combinată, 25 de copii  - clasa a III-a și a IV-a simultan (11 copii clasa a III-a și 14 copii clasa a IV-a).

„Consiliul Județean Argeș sprijină și se implică în crearea condițiilor optime pentru școlarii argeșeni, atât în ceea ce privește infrastructura școlară, cât și prin asigurarea continuității programelor "Cornul și Laptele", "Mărul în școală" ori acordarea de burse sociale. Chiar în ședința Consililui Județean Argeș de marți, 30 septembrie, s-a aprobat acordarea unui număr de 170 de burse sociale, în valoare de 200 lei/lună, pentru anul școlar/universitar 2014 – 2015, cu amendamentul ca acest număr să fie suplimentat pentru cei care îndeplinesc criteriile, cu aprobarea Consiliului Județean Argeș. Dosarele privind acordarea burselor sociale se pot depune la registratura Consiliului Județean Argeș până la data de 1 noiembrie a.c." a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău.